FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DFB podržao Klinsmanna

BERLIN, 11. svibnja 2005. (Hina/DPA) - Čelnici Njemačkog nogometnogsaveza (DFB) podržali su izbornika Jurgena Klinsmann u "ratukopački".
BERLIN, 11. svibnja 2005. (Hina/DPA) - Čelnici Njemačkog nogometnog saveza (DFB) podržali su izbornika Jurgena Klinsmann u "ratu kopački".

Izbornik svjetskih doprvaka upozorio je sve igrače da u redovima "Elfa" mogu nositi jedino opremu službenog sponzora nacionalne vrste, a to je Adidas. Sedmorica igrača - Thomas Brdaric, Miroslav Klose, Frank Baumann, Thomas Hitlsperger, Timo Hildebrand, Jens Lehmann, Arne Friedrich, Dietmar Hamann i Christian Woerns imaju posebne ugovor s drugim proizvođačima sportske opreme, međutim Klinsmann im je zaprijetio kako ih neće pozvati u reprezentaciju ukoliko će odbiti nositi Adidasovu opremu.

"Potpuno podržavam izbornika. Igrači su svjesni da imaju moralnu obvezu pridržavati se pravila reprezentacije i pomoći nacionalnom Savezu," kazao je predsjednik DFB-a Gerhard Mayer-Vorfelder.

Čelnik DFB-a smatra kako niti jedan igrače neće riskirati odlazak na Svjetsko prvenstvo zbog 50-tak tisuća eura.

"Igrači su razumni i svjesni da im nastup na World Cupu donosi mnogo više. Ne vjeruje kako će sve riskirati zbog 50.000 eura," dodao je Mayer-Vorfelder. Prvi čovjek njemačkog nogometa oštro je kritizirao Udrugu igrača, koja je svojim pismom i pokrenula cijeli slučaj.

"Udruženje i igrača i skupina menadžera radi nepotreban pritisak. Savez neće popustiti i jedino će igrači biti na gubitku," zaključio je Mayer-Vorfelder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙