FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: HZZO-u banke nude kredit po kamati od 5,5 posto

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Kamata po kojoj se Hrvatskom zavoduza zdravstveno osiguranje nudi kredit od 850 milijuna kuna, kojim bise platio dug veledrogerijama i ljekarnama, pala je sa 7,5 na 5,5posto nakon što se, uz Zagrebačku, u utrku za taj posao uključila iPrivredna banka Zagreb, piše današnji Jutarnji list.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Kamata po kojoj se Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje nudi kredit od 850 milijuna kuna, kojim bi se platio dug veledrogerijama i ljekarnama, pala je sa 7,5 na 5,5 posto nakon što se, uz Zagrebačku, u utrku za taj posao uključila i Privredna banka Zagreb, piše današnji Jutarnji list.

Predsjedniku Uprave Medike Damiru Kuštraku, koji je jedini među veledrogerijama podržao aranžman države i Zagrebačke banke, stigla je ponuda iz Privredne banke Zagreb u kojoj se isti iznos kredita nudi po kamati od 5,5 posto. U međuvremenu je, kazao je Kuštrak Jutarnjem listu, i Zagrebačka banka umjesto dosadašnjih 7,5 posto odlučila ponuditi kredit uz kamatu od 5,5 posto. Toliku kamatu, zasad neslužbeno, nudi i Raiffeisen banka.

Uz to, još je uvijek otvoreno pitanje koja će strana platiti kamate. Prvotno je predviđeno da taj trošak snose veledrogerije i ljekarne, no pojavio se zahtjev da kamate plati HZZO.

"Ljekarnici traže da te kamate plati HZZO te da se dug od 850 milijuna kuna uplati direktno njima, a ne veledrogerijama", kaže predsjednik Hrvatske ljekarničke komore Mate Portolan.

O tomu će predstavnici Komore u četvrtak razgovarati na sastanku s ministrom zdravstva Nevenom Ljubičićem, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙