FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suspendiran svećenik koji je navodno uhodio papu Ivana Pavla II.

VARŠAVA/VATIKAN, 8. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Poljski svećenik koji jeza bivšu poljsku tajnu službu navodno uhodio pokojnog papu Ivana PavlaII. suspendiran je u subotu sa svih dužnosti.
VARŠAVA/VATIKAN, 8. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Poljski svećenik koji je za bivšu poljsku tajnu službu navodno uhodio pokojnog papu Ivana Pavla II. suspendiran je u subotu sa svih dužnosti.

Dominikanac Konrad Hejmo 25 godina je radio kao upravitelj kuće u kojoj su prilikom posjeta Vatikanu odsjedali poljski hodočasnici.

Suspenzija je uslijedila nakon razgovora s čelnikom poljskih dominikanaca, paterom Maciejem Ziebom koji je došao u Rim kako bi ispitao optužbe što ih je na račun Hejmoa iznio ugledni poljski Institut za nacionalno sjećanje.

Ziemba je objavio da će optužbe ispitati dva specijalna povjerenstva, jedno koje će osnovati Institut u suradnji s Poljskom biskupskom konferencijom i drugo u nadležnosti Dominikanskog reda u Poljskoj.

Hejmo je priznao da je možda, ne znajući, proslijeđivao informacije o papi njemačkom državljaninu, navodnom komunističkom agentu unutar Njemačke biskupske konferencije, no porekao je da je bilo što drugo krivo učinio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙