FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair oformio vladu

LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairoformio je u petak svoju novu vladu nakon što je na izborima održanimadan ranije dobio treći mandat zaredom, objavio je Downing Street.
LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair oformio je u petak svoju novu vladu nakon što je na izborima održanima dan ranije dobio treći mandat zaredom, objavio je Downing Street.

Na mjestu ministra financija ostaje Gordon Brown, a dužnosti su zadržali i ministar vanjskih poslova Jack Straw te ministar unutarnjih poslova Charles Clarke.

John Reid, bivši ministar zdravstva, postao je novi ministar obrane, zamijenivši Geoffa Hoona koji postaje "leader" u Donjem domu britanskog parlamenta, odnosno član kabineta zadužen za organizaciju vladinih poslova u parlamentu.

Nova ministrica zdravstva je Patricia Hewitt koja je dosad bila zadužena za industriju i trgovinu, a u vladu se vraća i bivši ministar unutarnjih poslova David Blunkett, koji je u prosincu podnio ostavku zbog privatne afere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙