FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks na sastanku predsjednika europskih parlamenata u Budimpešti

BUDIMPEŠTA, 5. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks doputovao je u četvrtak navečer u Budimpeštu, gdje ćesljedeća dva dana sudjelovati na Konferenciji predsjednika parlamenatazemalja članica Europske unije, godišnjem sastanku europskihparlamentarnih čelnika na kojemu Hrvatska po prvu put sudjeluje kaozemlja kandidat za članstvo u Europskoj uniji.
BUDIMPEŠTA, 5. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks doputovao je u četvrtak navečer u Budimpeštu, gdje će sljedeća dva dana sudjelovati na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Europske unije, godišnjem sastanku europskih parlamentarnih čelnika na kojemu Hrvatska po prvu put sudjeluje kao zemlja kandidat za članstvo u Europskoj uniji.

Na skupu, kojemu je ove godine domaćin Mađarska, predsjednici europskih parlamenata će zajedno s čelnicima Europskog parlamenta raspravljati o međuparlamentarnoj suradnji, racionalizaciji europskih međuparlamentarnih organizacija, financijskim perspektivama od 2007. do 2013., usvajanju novog europskog ustava te o doprinosu europskih parlamenata jačanju globalne uloge Europske unije, odnosno njezinim vanjskim odnosima, posebno onima sa zemljama zapadnog Balkana.

Na sastanku sudjeluju i predsjednici parlamenata zemalja kandidata za ulazak u EU, a u Budimpeštu su pozvani i predstavnici parlamenata zemalja jugoistočne Europe, koji će u njegovu radu sudjelovati drugoga dana kada će na dnevnom redu biti suradnja europskih parlamenata sa zemljama obuhvaćenim Procesom stabilizacije i pridruživanja.

Godišnji sastanak europskih parlamentarnih čelnika prilika je za razmjenu iskustva, stajališta i informacija vezanih uz ulogu parlamenata u djelovanju i aktivnostima Unije. Također se utvrđuju aktivnosti i zajedničke akcije na unapređenju međusobne suradnje te se razmatraju pitanja vezana uz organizaciju parlamentarnih djelatnosti i ulogu parlamenata u cjelini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙