FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: uručene gradske nagrade

PULA, 5. svibnja 2005.(Hina) - Pulski gradonačelnik Luciano Delbiancona današnjoj je središnjoj svečanosti u povodu proslave Dana gradaPule i 60. obljetnice oslobođenja uručio gradska priznanja pojedincimai skupinama koji su se u proteklih godinu dana istaknuli u radu nadobrobit Pule.
PULA, 5. svibnja 2005.(Hina) - Pulski gradonačelnik Luciano Delbianco na današnjoj je središnjoj svečanosti u povodu proslave Dana grada Pule i 60. obljetnice oslobođenja uručio gradska priznanja pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana istaknuli u radu na dobrobit Pule.

Obrativši se nazočnima, Delbianco je istaknuo da je 5. svibnja 1945. važan nadnevak u pulskoj povijesti, jer su tada istarski antifašisti ne samo donijeli slobodu gradu nego su budućim naraštajima ostavili u nasljedstvo najviše civilizacijske dosege.

Nakon osvrta na rad gradske uprave Delbianco je uručio gradske nagrade. Gradonačelnikovo priznanje dobili su Vesna Plavšić za rad u zdravstvenoj njezi i rehabilitaciji te za promicanje i organiziranje dobrotvornih akcija i čakavski pjesnik Dinko Kalc za prinos istarskom i pulskom kulturnom stvaralaštvu.

Za rezultate u području zdravstveno-socijalne skrbi priznanjem su nagrađene Katarina Mešin-Velkova za prevenciju i rad s ovisnicima, pridonijevši osvješćivanju, prepoznavanju i spoznaji da se nužno baviti tim teškim problemom u Puli i društvu u cjelini te pedagoginja i profesorica u pulskoj gimnaziji Adriana Beletić-Raunić.

Gradonačelnikova zahvalnica uručena je Srbislavu Pančiću za zaštitu okoliša, a Povelja grada glazbenoj skupini "Anelidi" za uspjeh u 40-godišnjem radu i neprekidnu djelovanju na pulskoj glazbenoj sceni te pulskoj Radio postaji za dostignuća u tijeku 45 godina rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙