FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar: povlačenje iz Gaze odgađa se do kolovoza

NOUAKCHOTT, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ministarvanjskih poslova Silvan Shalom izjavio je u utorak da se povlačenje izGaze odgađa do 15. kolovoza i trajat će šest tjedana, no visokiizraelski dužnosnik kaže da konačna odluka još nije donesena.
NOUAKCHOTT, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom izjavio je u utorak da se povlačenje iz Gaze odgađa do 15. kolovoza i trajat će šest tjedana, no visoki izraelski dužnosnik kaže da konačna odluka još nije donesena.

"Vrlo smo blizu ostvarivanju plana razgraničenja. Primjena plana počet će 15. kolovoza, a odgođen je zbog židovskog praznika", rekao je Shalom tijekom posjeta Nouakchottu u Mauritaniji.

No, drugi visoki izraelski dužnosnik rekao je da "konačna odluka o tome još nije donesena".

Vojni dužnosnici ranije su procjenjivali da bi evakuacija svih židovskih naselja iz pojasa Gaze i četiri od 120 sa Zapadne obale mogla potrajati između tri i četiri tjedna.

Izraelski premijer Ariel Sharon dao je prošloga mjeseca naslutiti da će doći do odgode plana, kao znak poštovanja vjerskih običaja religioznih naseljenika koji su ionako gnjevni zbog evakuacije iz Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙