FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hokej - Na SP-u 120 igrača iz NHL

BEČ, 3. svibnja 2005. (Hina/STA) - Do ove godine većina najboljihhokejaša na svijetu koncem travnja i početkom svibnja nastupala je uzavršnim susretima NHL lige.
BEČ, 3. svibnja 2005. (Hina/STA) - Do ove godine većina najboljih hokejaša na svijetu koncem travnja i početkom svibnja nastupala je u završnim susretima NHL lige.

Međutim, zbog "lockouta" središnji događaj sezone postalo je Svjetsko prvenstvu u Beču i Innsbrucku na kojem sudjeluje rekordnih 120 igrača iz NHL lige. Na posljednjem SP-u u Češkoj nastupilo je 107 igrača iz sjevernoameričke profesionalne lige.

"Ovo svjetsko prvenstvo je najjače i najizjednačenije u povijesti. Izuzev OI u Naganu i Salt lake Cityu nikada na jednom mjestu nije bilo toliko vrhunskih igrača," smatra švedski trener Bengt Ake Gustafsson.

Posljednjih godina broj NHL-ovaca na svjetskim prvenstvima u stalnom je rastu. Na svjetskoj smotri u Švedskoj 2002. godine bilo ih je 86. Godinu dana kasnije u Finskoj 98, a prošle godine u Češkoj 107.

Zbog otkazivanje NHL sezone čak 388 igrača je ove sezone preselio u europske klubove. Najviše u Rusiju (78), te Švedsku (75).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙