FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA - Dallas i Spursi upisali treće pobjede

NEW YORK, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što su prvi krugdoigravanja NBA lige otvorili s dva poraza košarkaši Dallasa nanizalisu tri pobjede protiv Houstona i za plasman u polufinale Zapadnekonferencije treba im još jedna pobjeda.
NEW YORK, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što su prvi krug doigravanja NBA lige otvorili s dva poraza košarkaši Dallasa nanizali su tri pobjede protiv Houstona i za plasman u polufinale Zapadne konferencije treba im još jedna pobjeda.

U petom dvoboju Mavericksi su pred 20.800 gledatelja u American Airlines Centru slavili 103:100 i sada se vraćaju u Houston gdje je u četvrtak na rasporedu šesta utakmica. U pobjedničkim redovima šestorica igrača upisala su dvoznamenkasti broj koševa - najviše Dirk Nowitzki (23 koša i 13 skokova), Josh Howard (17 koševa i 8 skokova), te Jerry Stackhouse (17).

"Ovo je bila ključna utakmica. Morali smo obraniti prednost domaćeg terena. Ponovo nismo igrali blistavo, no nekako smo izvukli pobjedu," kazao je Nowitzki, nakon prve utakmice u kojoj je neka momčad uspjela slaviti na svom parketu. U dosadašnja četiri ogleda slavili su gosti. Prvi strijelci Rocketsa bili su Yao Ming (30 koševa, 8 skokova) i Tracy McGrady (25 koševa, 9 skokova i 6 asistencija), no McGrady je u posljednjim sekundama promašio tricu za produžetak.

Doigravanje je porazom protiv Denvera otvorio i San Antonio, no s tri uzastopna trijumfa Spursi su stigli na korak do drugog kruga. Treću pobjedu Spursi su upisali u Pepsi Centru u produžetku (126:115). Ključni igrači u trijumfu gostiju bili su Tim Duncan (39 koševa, 14 skokova) i Tony Parker (29 koševa, 7 asistencija) koji su zajedno postigli 68 koševa. Sjajnu večer imao je i Manu Ginobili postigavši 24 koša. Earl Boykins je predvodio Nuggetsa sa 32 koša, dok je Carmelo Anthony dodao 28. Peta utakmica na rasporedu je u srijedu u San Antoniu.

Washington je drugom pobjedom u MCI Centru protiv Bullsa (106:99) izjednačio rezultat na 2:2. Wizardsi su vodili od prve do posljednje minute. Najbolji igrač utakmice bio je Juan Dixon (35 koševa), Gilbert Arenas je dodao 23 koša, a Antawn Jamison 18. Prvi strijelci Bullsa bili su Kirk Hinrich (18) i Jannero Pargo (18). Peta utakmica na rasporedu je u četvrtak u Chicagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙