FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: službenica državne uprave pritvorena zbog primanja mita

SPLIT, 2. svibnja 2005.(Hina) - Četrdesetosmogodišnja službenica Uredadržavne uprave iz Makarske pritvorena je nakon što je kriminalističkomobradbom utvrđena sumnja da si je izdavanjem lažnih rješenja okategorizaciji turističkih objekata na makarskom područjuprotuzakonito priskrbila najmanje 450 tisuća kuna, izvijestila jesplitsko-dalmatinska Policijska uprava.
SPLIT, 2. svibnja 2005.(Hina) - Četrdesetosmogodišnja službenica Ureda državne uprave iz Makarske pritvorena je nakon što je kriminalističkom obradbom utvrđena sumnja da si je izdavanjem lažnih rješenja o kategorizaciji turističkih objekata na makarskom području protuzakonito priskrbila najmanje 450 tisuća kuna, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Kazneno je prijavljena za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava, a osim nje, za poticanje na ta kažnjiva djela, prijavljeni su i četrdesetčetverogodišnja Omišanka, također zaposlena u Uredu državne uprave, te četrdesetrogodišnji Splićanin.

Neslužbeno se doznaje da je on stranka u postupku.

Kriminalističkom je obradbom utvrđena osnovana sumnja da je prvoprijavljena Makaranka, kao odgovorna osoba pri Uredu državne uprave, 2002. i 2003. izdala više rješenja o kategorizaciji objekata za iznajmljivanje, ne držeći se pozitivnih pravnih propisa, unoseći neistinite podatke o strankama. Na temelju tih rješenja te su stranke ostvarivale pravo na zajmove u bankama, a nakon isplate dio tog novca predavale su prvoprijavljenoj službenici Državne uprave.

Njezina 44-godišnja kolegica iz Ureda, na poticaj prvoprijavljene, na temelju fiktivnog rješenja o kategorizaciji u banci je ostvarila zajam od 10 tisuća eura koje joj je predala, a prijavljeni 43-godišnjak zajam od 10 tisuća eura podigao je na isti način i zadržao ga za sebe.

Prvoprijavljena je nakon preslušavanja kod istražnog suca Županijskog suda u Splitu zadržana u pritvoru, a postupak protiv ostalih dvoje prijavljenih ići će redovitim putem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙