FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Argentina odbija da se Ustav EU-a provodi na Falklande

BUENOS AIRES, 28. travnja 2005. (Hina/AFP) - Argentinska vladakategorički se protivi uključivanju Falklandskog otočja na popisprekomorskih teritorija na kojima će se primjenjivati budući UstavEuropske unije, izjavio je u četvrtak argentinski ministar vanjskihposlova Rafael Bielsa.
BUENOS AIRES, 28. travnja 2005. (Hina/AFP) - Argentinska vlada kategorički se protivi uključivanju Falklandskog otočja na popis prekomorskih teritorija na kojima će se primjenjivati budući Ustav Europske unije, izjavio je u četvrtak argentinski ministar vanjskih poslova Rafael Bielsa.

"Nismo zadovoljni. Kategorički odbijamo, no to nije nov razvoj događaja i tim ćemo se pitanjem morati baviti još dugi niz godina", rekao je ministar.

Bielsa je kazao kako je dao instrukcije svim argentinskim veleposlanicima u 25 zemalja članica EU-a da prosvjeduju protiv uključivanja Falklanda na taj popis.

Riječ je o aneksu II., poglavlju IV. III. dijela Ustavnog ugovora Europske unije.

"S Velikom Britanijom imamo spor. Čekat ćemo 4, 40 ili 400 godina, no Falklandi su argentinski i pitanje će se na kraju riješiti", rekao je. Velika Britanija Falklande je zauzela 1833. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙