FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milan - PSV Eindhoven 2:0

MILANO, 26. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U prvom polufinalnom dvobojunogometne Lige prvaka AC Milan je pred 80.000 gledatelja na stadionuSan Siro pobijedio nizozemski PSV Eindhoven 2:0 (1:0).
MILANO, 26. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U prvom polufinalnom dvoboju nogometne Lige prvaka AC Milan je pred 80.000 gledatelja na stadionu San Siro pobijedio nizozemski PSV Eindhoven 2:0 (1:0).

Strijelci su bili Ukrajinac Andrij Ševčenko u 42. minuti utakmice, te Danac Jon Dahl Tomasson u 90. minuti. Bio je šesti "Ševin" pogodak ove sezone u najelitnijem nogometnom natjecanju Starog kontinenta, te 34. ukupno.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu. Već u drugoj minuti Ševčenko je imao izglednu priliku, no Gomes je bio priseban. Vratara nizozemske momčadi pokušali su ugroziti i Kaka, te Gattuso, no promjene nije bilo. Nakon početnog pritiska "crveno-crnih" gosti su došli do zraka i u 15. minuti imali su sjajnu priliku. Međutim, Farfan je loše pucao, pa je Dida lakoćom zaustavio loptu. Bilo je to sve što su Nizozemci pokazali u napadu u prvih 45 minuta. Orijentirali su se na obranu i svoja vrata čuvali bez pogreške. Sve do 42. minute kada je zadnji red zaspao, što je iskoristio Ševčenko i na sjajnu loptu Kake postigao pogodak.

U drugom poluvremenu PSV je bio daleko bolja momčad. Gosti iz Eindhovena redali su prilike pred Didinim vratima, no mreža Milana ostala je i sedmi susret uzastopce nedirnuta. Tragičar utakmice postao je Koreanac Park koji je imao tri sjajne prilike, a nisu se proslavili niti Bommel, Hesselink i Beasley. Sve promašaje Nizozemaca kaznio je Tomasson postigavši u 90. minuti drugi pogodak, koji je Milanu širom otvorio vrata finala.

MILAN: Dida; Cafu, Stam, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo (od 72. Ambrosini), Kaka, Seedorf (od 80. Serginho); Ševčenko, Crespo (od 64. Tomasson). Trener: Ancelotti

PSV: Gomes; Ooijer, Alex, Bouma (od 46. Lucius), Pyo Lee; van Bommel, Cocu, Vogel; Beasley (od 61. Hesselink), Farfan, Sung Park. Trener: Hiddink

ŽUTI KARTONI: Seedorg (19) za Milan, te Gomes (29) i Ooijer (67) za PSV

SUDAC: Kyros Vassaras (Grčka)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙