FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kopru otkrivena ilegalna pošiljka kineske piletine

LJUBLJANA,26. travnja 2005.(Hina) - Veterinarska inspekcija uslovenskoj luci Koper otkrila je veću količinu ilegalno uvezenepiletine, vjerojatno iz Kine. Kako je u utorak izjavila direktoricaslovenske veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič, piletina jepronađena u pošiljci zamrznutog krumpira uvezenog iz Brazila zaMađarsku, a bit će vjerojatno uništena na propisani način.
LJUBLJANA,26. travnja 2005.(Hina) - Veterinarska inspekcija u slovenskoj luci Koper otkrila je veću količinu ilegalno uvezene piletine, vjerojatno iz Kine. Kako je u utorak izjavila direktorica slovenske veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič, piletina je pronađena u pošiljci zamrznutog krumpira uvezenog iz Brazila za Mađarsku, a bit će vjerojatno uništena na propisani način.

O cijelom slučaju već je obaviještena Europska komisija koja je zatražila dodatne informacije, izjavila je Čadonič u povodu završetka jendotjedne inspekcije skupine europskih veterinara iz ureda za prehranu i veterinu (FVO).

Europski veterinari ispitivali su pravilnost slovenskog sustava uništavanja otpadaka animalnog podrijetla. Iduću inspekciju iz FVO-a u Ljubljani očekuju u srpnju, kad će se ispitivati mjere za suzbijanje kravljeg ludila (BSE).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙