FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Perua podnio ostavku zbog pritiska parlamentaraca

LIMA, 26. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Izbornik nogometnereprezentacije Perua Brazilac Paulo Autuori de Mello podnio je ostavkunakon što su se peruanski parlamentarci okomili na njega smatrajući dane zaslužuje plaću od 30.000 dolara mjesečno.
LIMA, 26. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Izbornik nogometne reprezentacije Perua Brazilac Paulo Autuori de Mello podnio je ostavku nakon što su se peruanski parlamentarci okomili na njega smatrajući da ne zaslužuje plaću od 30.000 dolara mjesečno.

Parlamentarci ističu da je De Mellova mjesečna zarada 150 puta veća od minimalne plaće u Peruu, te da takva zarada nije opravdana s obzirom na rezultate koje je reprezentacija ostvarila pod njegovim vodstvom u kvalifikacijama za SP 2006.

De Mello je dobio poziv da se pojavi na saslušanju pred parlamentarnim odborom. No, brazilski trener je to odbio učiniti.

"Ovakav potez parlamentaraca smatram uvredom. Ugovor koji imam s Nogometnim savezom Perua je moja privatna stvar i u skladu je s međunarodnim standardima", priopćio je De Mello.

Podršku mu je pružio i Nogometni savez, a reperezentativac Nolberto Solano kazao je kako je uvredljivo pitati nekoga koliko zarađuje.

Budući da pritisak nije popuštao De Mello je podnio ostavku. Zasad nije poznato tko će ga naslijediti.

De Mello je bio na kormilu reprezentacije Perua od 2003. U južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2006. Peru se nalazi na osmom mjestu sa 14 bodova. Četiri prvoplasirane momčadi idu direktno u Njemačku, dok će petoplasirana reprezentacija igrati s pobjednikom Oceanije. Trenutno se na petom mjestu nalazi Urugvaj, koji ima dva boda više od Perua. Do kraja kvalifikacija preostalo je još pet kola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙