FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati:
ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

JASENOVAC - U Spomen-području Jasenovac kod spomenika "Kameni cvijet" jučer je komemoracijom obilježena 60. obljetnica proboja zatočenika iz ustaškog logora. Predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik Savjeta Spomen područja Jasenovac Slavko Goldstein i bivša zatočenica jasenovačkog logora Pave Molnar u prigodnim su govorima pozvali na mir, snošljivost, suživot i na njegovanje sjećanja na žrtve, čemu će poseban doprinos dati otkrivanje pune istine o događajima u jasenovačkom logoru. Premijer Sanader je osudio svako iskrivljavanje strašne istine o tim događajima u službi politike i energično odbacio tvrdnje da se u Hrvatskoj sustavno prikriva istina o ustaškom logoru Jasenovac.

ZAGREB - Potres jakosti sedam stupnjeva u epicentru, koji je sinoć u 20,34 sati pogodio Ilirsku Bistricu u Sloveniji, osjetio se u Hrvatskoj, osobito na širemu riječkom području. U 20,34 sati seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabilježili su snažan potres 153 kilometra jugozapadno od Zagreba, izvijestila je Seizmološka služba. Magnituda potresa bila je 4,7 po Richteru, a jakost potresa u epicentru sedam stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Epicentar potresa bio je u epicentralnom području Ilirske Bistrice u Sloveniji.

ZAGREB - Sinoć je u zagrebačkom HNK-u održana večer glazbe i plesa nove talijanske koreografije, kojom je završio 23. Muzički biennale Zagreb, koji je ove godine ugostio i Svjetske dane glazbe. "Glazba i ples gradova - nova talijanska koreografija" protekla je u nastupu Baleta Torinskoga kazališta koje je izvelo djelo "Cavaraggio", u koreografiji Mattea Levaggija. U drugom dijelu izvedeno je nekoliko kraćih baletnih točaka, u koreografiji Maura Bigonzettija i Massimiliana Volpinija. Uz Balet Torinskoga kazališta nastupili su i plesači Teatra milanske Scale, te članovi Baleta pariške Nacionalne opere. U proteklih desetak dana na brojnim biennalskim priredbama sudjelovalo je više od tisuću glazbenika, izvođača i skladatelja iz oko 50 zemalja.

ZAGREB - Hrvatski bruto inozemni dug krajem veljače iznosio je 22,53 milijardi eura, što je 139 milijuna eura manje nego li krajem prošle godine, pokazuju najnoviji podatci Hrvatske narodne banke. Nakon znatnog porasta u posljednjem mjesecu prošle godine u kojemu je inozemni dug porastao za 772 milijuna eura i tako krajem godine dosegnuo 22,67 milijardi eura, u prva dva mjeseca ove godine bilježi se blago smanjenje ukupnog inozemnog duga. Na to je utjecalo smanjenje duga sektora banaka i države, dok je s druge strane inozemni dug povećao sektor poduzeća.

ZAGREB - U Hrvatskoj se bilježe vrlo velike razlike u visini stopa nezaposlenosti među pojednim županijama koje se kreću od najnižih 6,1 posto u Istarskoj do najviših čak 32,9 posto u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Po najvišoj stopi nezaposlenosti slijedi Sisačko-moslavačka županija, sa 30,9 posto, a među najnižim Grad Zagreb, sa stopom registrirane nezaposlenosti od 7,8 posto krajem prošle godine, pokazuju podaci iz Analitičkog biltena Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙