FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

16 mrtvih i 50 ranjenih u protušijitskom napadu u Bagdadu

BAGDAD, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Šesnaest je civila ubijeno, a50 je ranjeno u dvjema uzastopnim eksplozijama koje su u nedjeljunavečer potresle šijitski sektor u četvrti Cholaa na sjeveru Bagdada,prema najnovijem izvješću iz sigurnosnog izvora.
BAGDAD, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Šesnaest je civila ubijeno, a 50 je ranjeno u dvjema uzastopnim eksplozijama koje su u nedjelju navečer potresle šijitski sektor u četvrti Cholaa na sjeveru Bagdada, prema najnovijem izvješću iz sigurnosnog izvora.

To je drugi protušijitski napad u iračkoj prijestolnici u zadnja tri dana. Devet vjernika je ubijeno, a najmanje 26 ih je ranjeno usred tjedne molitve u petak, u napadu automobilom bombom na šijitsku džamiju u Bagdadu.

Ovi napadi dolaze u trenutku kada se šijiti, veliki pobjednici izbora od 30. siječnja, trude da sastave vladu, pošto je 7. travnja Ibrahim al-Džaafari, iz njihovih redova, imenovan mandatarom.

Kako navodi izvor u ministarstvu unutarnjih poslova, u dvjema eksplozijama koje su se dogodile u razmaku od tri minute, ubijeno je, prema najnovijim podacima, 16 civila, a ranjeno je 50 osoba, među kojima je osam policajaca.

U četvrti Cholaa u kojoj žive šijiti i suniti nedavno su izbile velike napetosti, a sunitski vjerski čelnici koji izvješćuju o brojnim napadima na svoje vjernike, upozoravaju na kampanju koja ide za tim da ih otjera iz te četvrti.

"Postoji tajni plan kojim se sunitske stanovnike želi natjerati da odu iz četvrti", kazao je šeik Ahmad Abdel Karim, član Odbora ulema, glavne udruge iračkih sunita, govoreći o 50.000 sunita koji žive u blizini goleme šijitske četvrti Sadr City.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙