FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 22. travnja

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 22. travnja.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 22. travnja.

PULA - Prva sjednica privremenog Jadranskog vijeća, odnosno partnera Jadranske regije. Tijekom skupa, u čijem će radu sudjelovati oko 150 predstavnika iz svih hrvatskih primorskih županija, Slovenije, Albanije, Italije, BiH te SCG razgovarat će se o suradnji u Jadranu kroz valorizaciju Jadrana kao mora mira, prosperiteta, ekonomskog napretka i suradnje. U radu sjednice sudjelovat će predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Giovanni di Stasi, a na otvaranju će govoriti državna tajnica Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Marija Pejčinović-Burić (09.30 sati, hotel "Histria").

SARAJEVO - Hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković razgovarat će s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Draganom Dokom o provedbi Ugovora o slobodnoj trgovini između dvije zemlje (izjave za novinare oko 14 sati).

VATIKAN - Novoizabrani papa Benedikt XVI. sastat će se, trećeg dana svog pontifikata, sa svim kardinalima koji se trenutno nalaze u Vatikanu. Papa Benedikt XVI. potvrdio je u četvrtak dužnost svim šefovima ministarstava kurije, državnih službi Svete Stolice, koje je na te položaje postavio Ivan Pavao II. i s čijom smrću su ta mjesta automatski ostala prazna. Papa je na položaju državnog tajnika Svete Stolice potvrdio kardinala Angela Sodana. Isto tako je potvrdio monsignora Leonarda Sandrija na položaju zamjenika državnog tajnika, a monsignora Giovannija Lajolu na položaju državnog tajnika za odnose s drugim državama, što je zapravo vatikanski ministar vanjskih poslova.

BANDUNG - U indonezijskom gradu Bandungu susrest će se na dvodnevnom summitu 50 predsjednika azijskih i afričkih zemalja. Cilj je konferencije potaknuti jaču suradnju među državama Azije i Afrike. Sastanak na vrhu osiguravat će jake policijske snage zbog opasnosti od terorističkih napada i mogućih prosvjeda.

RIM - Talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi održat će s predstavnicima političkih stranaka konzultacije o sastavu nove vlade, nakon ostavke premijera Silvija Berlusconija. On je u četvrtak izjavio da bi već u petak ujutro mogao imati gotov popis novih ministara u svojoj budućoj vladi. Oporba lijevog centra zatražila je da Ciampi raspiše nove izbore i ne povjerava ponovo mandat za sastav vlade Berlusconiju.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Polijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Duška Gerić Koren

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙