FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fed Cup: Kostanić i Mamić na "plus 50"

PHUKET/ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana dvoboja 1.kola II jakosne skupine Fed Cupa u Phuketu između tenisačica Tajlandai Hrvatske rezultat je izjednačen, 1:1.
PHUKET/ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana dvoboja 1. kola II jakosne skupine Fed Cupa u Phuketu između tenisačica Tajlanda i Hrvatske rezultat je izjednačen, 1:1.

U prvom susretu dana najbolja tajlandska tenisačica Tamarine Tanasugarn je pobijedila Sandu Mamić sa 7:5, 6:1, a rezultat je izjednačila Jelena Kostanić trijumfom nad Suchanun Viratprasert 7:5, 4:6, 6:3.

Hrvatska ženska teniska vrsta nije uspjela doći do dvije pobjede prvoga dana u groznim uvjetima igranja u Phuketu, na temperaturi i preko 50 stupnjeva Celsijusa. Dvoboj je započeo i uz odavanje počasti žrtvama nedavnog tsunamia, posve novi teren sa 4.000 mjesta izgrađen je neposredno uz plažu Patong, gdje je i bilo najviše žrtava u Phuketu.

Sanda Mamić se u svom prvom pojedinačnom nastupu za Hrvatsku nije uspjela suprostaviti Tanasugarn, u cijelom meču nije imala priliku za oduzimanje servisa protivnici, a bila je jako slaba i u vraćanju servisa. U prvom setu je Zagrepčanka uspijevala servisima i forehandima održati neizvjesnost, a kada je u 11. igri izgubila svoj početni udarac, njezina igra se raspala, dijelom i zbog nesnosne vrućine na koju je Tajlanđanka ipak više navikla.

Bod je Hrvatskoj potom donijela Jelena Kostanić, no puno teže od očekivanoga protiv Suchanun Viratprasert u dvoboju koji je trajao skoro tri sata. Suchanun, 202. tenisačica svijeta, se pokazala kao ozbiljna protivnica, uostalom lani je u Fed Cupu pobijedila odličnu Australku Nicole Pratt. Kostanić je imal ozbiljnih problema sa vrućinom, ali je ipak u trećem setu spasila četiri lopte za obrat kod 3:3, a u sljedećem gemu napravila ključni "break".

Dvoboj se nastavlja u nedjelju dvobojima Kostanić - Tanasugarn i Mamić - Viratprasert, a zadnji je na rasporedu susret parova Kostanić/Mamić - Tangphong/Tongsalee.

Hrvatska reprezentacija je u Phuketu oslablejna zbog neigranja prve tenisačice Karoline Šprem, a uz Kostanić i Mamić u Tajlandu su Mateja Mezak i Nika Ožegović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙