FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU zabrinut zbog nedovoljnog napretka u mirovnim pregovorima

BRUXELLES, 22. travnja 2005. (Hina/AFP) - Europski ministri vanjskihposlova koji će se u ponedjeljak sastati u Luxembourgu trebali bipokazati svoju zabrinutost zbog slabog napretka mirovnih pregovora oBliskom istoku i osuditi plan Izraela da nastavi naseljavati Židove naZapadnoj obali.
BRUXELLES, 22. travnja 2005. (Hina/AFP) - Europski ministri vanjskih poslova koji će se u ponedjeljak sastati u Luxembourgu trebali bi pokazati svoju zabrinutost zbog slabog napretka mirovnih pregovora o Bliskom istoku i osuditi plan Izraela da nastavi naseljavati Židove na Zapadnoj obali.

U prijedlogu zajedničke izjave dvadeset petorica "sa zbrinutošću prate nedostatak dinamizma u provedbi obveza" koje su preuzeli izraelski premijer Ariel Sharon i predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas na summitu u Šarm el Šeiku (Egipat) 8. veljače.

"Europska unija poziva Izraelce i Palestince da se što prije dogovore o ispunjavanju obveza koje su preuzeli u Šarm el Šeiku i da se klone bilo kakvih postupaka koji bi mogli ugroziti ozračje međusobnog povjerenja", piše u priopćenju koje je AFP dobio u petak.

Vijeće europskih ministara "napose je zabrinuto zbog najavljene pojačane kolonizacije Zapadne obale, dok se u mirovnim smjernicama predviđa njezino zaustavljanje", piše u istom prijedlogu izjave.

Izrael je u ponedjeljak otvorio natječaj za izgradnju pedeset stanova u naselju Elkana na Zapadnoj obali, tjedan dana pošto je američki predsjednik George W. Bush javno pozvao Sharona da poštuje međunarodni mirovni plan za rješavanje sukoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙