FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve više francuskih birača protiv europskog ustava

PARIZ, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Postotak francuskih biračakoji se protive europskom ustavu porastao je prema anketi objavljenoju četvrtak na 58 posto, najviše od pokretanja kampanje za prihvaćanjeustava u svibnju.
PARIZ, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Postotak francuskih birača koji se protive europskom ustavu porastao je prema anketi objavljenoj u četvrtak na 58 posto, najviše od pokretanja kampanje za prihvaćanje ustava u svibnju.

Istraživanje agencije BVA za magazin L'Express pokazalo je da samo 42 posto birača planira glasati za ustav na referendumu 29. svibnja, a 29 posto ih je još neodlučno.

Mogućnost pogreške u anketi provedenoj među 815 birača u ponedjeljak i utorak iznosi +/- 2,5 posto.

Anketa je uslijedila nakon što se predsjednik Jacques Chirac u utorak prvi put u sklopu kampanje pojavio na televiziji te nakon spora između premijera Jean-Pierrea Raffarina i ministra unutarnjih poslova Dominiquea de Villepina.

"Ponašanje francuskih dužnosnika dovelo je do rastućeg kriticizma na ljevici protiv Chiraca", zaključuje BVA.

Chirac je u ponedjeljak sudjelovao u televizijskoj debati s 83 mlađa birača. Villepin je u nedjelju rekao da bi vlada trebala nešto promjeniti s obzirom na nezadovoljstvo birača, čime je jasno dao do znanja da želi Raffarinov posao, smatraju analitičari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙