FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VM turnir u Rijeci: Dobar start favorita

RIJEKA, 11. travnja 2005. (Hina) - U riječkom šahovskom domu počeo jeprvi VM turnir ŠK Liburnija na kojem sudjeluje 12 igrača iz Bosne iHercegovine, Slovenije, Srbije i Crne Gore i Hrvatske.
RIJEKA, 11. travnja 2005. (Hina) - U riječkom šahovskom domu počeo je prvi VM turnir ŠK Liburnija na kojem sudjeluje 12 igrača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Crne Gore i Hrvatske.

Turnir je solidne X. kategorije, a velemajstorska norma iznosi 7,5 bodova iz 11 partija. U prvom kolu velemajstori su bili vrlo uvjerljivi. Slovenac Duško Pavasović na poučan način nadigrao je Hrvoja Jurkovića, Banjalučanin Milan Vukić je strpljivom igrom sačekao Antu Šarića, a Robert Markus iz Srbije i Crne Gore na efektan način je kao crni svladao Puljanina Nenada Ferčeca, Ognjen Cvitan je remizirao s Blažimirom Kovačevićem, podjelom boda završena je i partija Lenič-Janković, a Riječanin Ognjen Jovanić je u finom pozicijskom stilu nadvisio Ibru Šarića. Igra se olimpijskim tempom od 90 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi poslije svakog odigranog poteza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙