FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadima gerile u Iraku ubijeno desetak ljudi

BAGDAD, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U napadima i atentatimagerilaca u utorak je ubijeno desetak osoba u Iraku, gdje se nakonrazmjernog primirja poslije parlamentarnih izbora 30. siječnja ponovnoširi nasilje.
BAGDAD, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U napadima i atentatima gerilaca u utorak je ubijeno desetak osoba u Iraku, gdje se nakon razmjernog primirja poslije parlamentarnih izbora 30. siječnja ponovno širi nasilje.

U Bagdadu su ubijena četiri pripadnika nacionalne garde, a 38 osoba ranjeno je u eksploziji automobila bombe za koju je odgovornost preuzeo irački ogranak al-Qaide koji predvodi Jordanac Abu Musab al Zarkawi, izvješćuju policajci i liječnici.

Također u prijestolnici, sveučilišni profesor Fuad al Bayati ubijen je u rafalnoj paljbi u svom automobilu dok je išao na posao, dodaje policija. U zadnje dvije godine ubijeno je i oteto više desetaka sveučilišnih djelatnika iz još nejasnih razloga.

U Kalkiliji, zapadno od prijestolnice, naoružani aktivisti pucali su u nacionalne gardiste i ubili njih petoricu i ranili četvoricu.

Nedaleko od Hadithe na Eufratu, sjeverozapadno od Bagdada, američki su zrakoplovi bombardirali navodno skrovište gerile, ubivši dvije i ranivši tri osobe, javlja tamošnji liječnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙