FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Stopa samoubojstava u Hrvatskoj godinama se nije bitno mijenjala i s oko 19 suicida na sto tisuća stanovnika prosječna je u odnosu na podatke drugih zemalja, izjavila je Hini profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu Dragica Kozarić - Kovačić pozivajući se na istraživanja koja su obuhvatila razdoblje od 15 godina. Stopa samoubojstava nije se bitno mijenjala prije Domovinskog rata kad je iznosila 19,32, u prvih pet godina devedesetih godina kad je iznosila 19,27 i zadnjih pet godina 20. stoljeća - 19,19. Kozarić-Kovačić napominje kako rezultati istraživanja pokazuju da se na području zahvaćenom ratom stopa suicida smanjuje, kao i inače kada se događaju neke velike katastrofe, ali ona ne utječe bitno na dugogodišnji prosjek. Među samoubojicama u Hrvatskoj tri četvrtine su muškarci čija prosječna starost iznosi 50 godina, dok su žene prosječno pet godina starije.

PULA - Trojica mlađih muškaraca su poginula, a jedan je teže ozlijeđen u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 3,45 sati dogodila na dionici "istarskog ipsilona", na cesti Pazin-Pula kod skretanja za Žminj, priopćila je danas istarska policija. Identitet poginulih još nije utvrđen. Nesreća se dogodila kada je osobni automobil "alfa romeo" pulskih registracijskih oznaka koji se kretao iz smjera Pazina prema Puli, najvjerojatnije uslijed neprilagođene brzine, u jednom desnom oštrom zavoju sletio s ceste, udario u kameni nasip, a zatim se prevrnuo, rekao je glasnogovornika Policijske uprave istarske Robert Pavleković. Tri su muške osobe ispale iz automobila, a jedan je ostao priklješten u vozilu zbog čega su morali intervenirati i vatrogasci.

ĐURĐEVAC - Na državnoj cesti između Đurđevca i Virja sinoć je oko 22 sata automobilom sletio s ceste i poginuo Alen Šabarić (31) iz Đurđevca, izvijestila je jutros Koprivničko-križevačka policija uprava. Vozeći iz Đurđevca prema Virju ušao je neprilagođenom brzinom u lijevi nepregledni zavoj koji prelazi preko željezničke pruge. Izgubivši nadzor nad vozilom, sletio je s kolnika u desni odvodni kanal i udario u zemljani nasip zadobivši teške tjelesne ozljede od kojih je umro.

ZAGREB - Novi operater fiksne telefonije H1 najavio je danas da će s radom početi krajem travnja. U priopćenju za javnost navodi se da na tržište izlaze s tri tarifna paketa za privatne i poslovne korisnike, te da će, kako ističu, ukupni mjesečni trošak telefoniranja korisnika H1 mreže bit do 20 posto manji od dosadašnjeg.

VALPOVO - Nadzorni odbor i Uprava Poljoprivredno-prehrambenog koncerna "Valpovo" ocijenili su danas u Valpovu kako je obavljena financijska konsolidacija tvrtke i riješena vlasnička kriza, koja je počela ozbiljno ugrožavati cijeli sustav kombinata. Istodobno su najavili razvojne programe za buduće djelovanje poduzeća na tržištu. Predsjednik Uprave Branko Srakić kazao je kako su posljednja zbivanja potvrda opredjeljenja zaposlenika tvrtke za model radničkog dioničarstva te da sada predstoje zadaće organiziranja uspješne proizvodnje te ostvarenja pripremljenih planova razvoja i investiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙