FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet - Igrač Quilmesa pušten kući

BUENOS AIRES, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Nogometaš argentinskogprvoligaša Quilmesa, Leandro Desabato vratio se kući nakon što jeproveo više od 40 sati u pritvoru u Brazilu.
BUENOS AIRES, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Nogometaš argentinskog prvoligaša Quilmesa, Leandro Desabato vratio se kući nakon što je proveo više od 40 sati u pritvoru u Brazilu.

Desabato je završio u zatvoru zbog rasističkog ispada za vrijeme utakmice Copa Libertadores Sao Paulo - Quilmesa, kada je koncem prvog poluvremena rasistički uvrijedio napadača brazilske momčadi Grafitea. Njegove riječi zabilježila je televizijska kamera na osnovu čega je policija izdala nalog za privođenje, a nakon utakmice službenu prijavu podigao je i brazilski nogometaš.

Argentinac je prenoćio u zatvoru, a drugo jutro pušten je na slobodu uz 4.000 dolara kaucije. Iako je prvotno određeno kako mora ostati u Brazilu do početka suđenja, naknadno mu je odobren povratak u domovinu. Desabato se odmah vratio u Quilmes, a u zrakoplovnoj luci Ezeiza dočekali su ga predstavnici kluba, trener Gustavo Alfaro, nekoliko suigrača, te brojni novinari.

Ukoliko će biti osuđen prijeti mu zatvorska kazna od jedne do tri godine zatvora.

"Svi smo protiv rasizma, međutim ovaj slučaj je farsa. Sve je izmišljeno i Leandro je priveden jer je član malog kluba, a ne zato što je kriv," kazao je njegov suigrač i bivši član argentinske reprezentacije, Matias Almeyda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙