FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

KARLOVAC - Za današnjeg posjeta Karlovcu gdje je održana sjednica Vlade, premijer Ivo Sanader susreo se i s gospodarstvenicima, gradonačelnicima i načelnicima općina u Karlovačkoj županiji. Na sastanku u karlovačkoj županijskoj gospodarskoj komori premijer Sanader iznio je "zadovoljavajuće makroekonomske pokazatelje", posebno trendove povećanja izvoza i najavio da će broj nezaposlenih trajno pasti ispod 300 tisuća te da se iznad te brojke neće povećavati ni nakon ljetne sezone zapošljavanja.

KARLOVAC - Hrvatska je Vlada otpisala dug PPK Valpovu u iznosu od oko 57 milijuna kuna. Tom je vladinom odlukom praktično, kažu u Vladi, omogućen završetak financijske konsolidacije tog društva. Kako je istaknuo ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković Vlada je tu gospodarsku i socijalnu mjera donijela kako bi društvo nastavilo funkcionirati bez opterećenja. Zaposlenici PPK Valpovo kupili su danas 44,01 posto dionica kombinata i postali vlasnici ukupno oko 96 posto dionica te tvrtke.

OSLO - Predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas u Oslu da na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost nije bila informacija da je general Ante Gotovina pobjegao iz Hrvatske 2001. uz pomoć krivotvorene putovnice, o čemu piše današnji hrvatski tisak. "Ako je točno da se radilo o tri tisuće takvih putovnica, bilo bi dobro da na sljedećoj sjednici VNS-a dobijemo i informaciju o tome tko je dobio sve te putovnice, tko je bio zadužen za njih i gdje se one sve pojavljuju", rekao je predsjednik Mesić.

RIJEKA - Predstavnici riječke gradske uprave i predstavnici 20 ustanova, udruga i tvrtaka potpisali su danas ugovore o sufinanciranju ukupno 44 poduzetnička programa, vrijedne 820 tisuća kuna. Novac iz gradskog proračuna namjenjen je programima edukacije, izdavanja edukativnih materijala, organizacije savjetovanja i stručnih skupova, promidžbu gospodarskih subjekata i gospodarske suradnje, razvoj clustera, promotivne aktivnosti gospodarskih subjekata, inovativna rješenja, promidžbu malog i srednjeg gospodarstva te informatizaciju.

BJELOLASICA - "Uključivanje žena s invaliditetom u politički život Republike Hrvatske" naziv je trodnevna seminara koji je danas počeo na Bjelolasici u organizaciji Vladina Ureda za ravnopravnost spolova i Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Cilj skupa, na kojem sudjeluju žene s invalidnošću iz 20-ak hrvatskih udruga, jest osnažiti i potaknuti žene s invalidnošću da sudjeluju u hrvatskom političkom životu, istaknula je tim povodom predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin.

SPLIT - Čelnici šest političkih stranaka okupljenih pod nazivom Hrvatska unija, potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sporazum su potpisali čelnici Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), Hrvatskog bloka (HB), Hrvatske demokratske republikanske stranke (HDRS), Hrvatski demokrati (HD), Hrvatski istinski preporod (HIP) i Hrvatski pravaši (HP).

ZAGREBv - Gubitak splitske izdavačke kuće Slobodna Dalmacija u prošloj je godini povećan s 4,4 milijuna kuna, koliko je iznosio na kraju 2003. godine, na više od 9,89 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću te tvrtke koje danas prenosi Zagrebačka burza. Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju uskoro bi, kako se očekuje, trebao donijeti konačnu odluku o prodaji 245.187, odnosno 34,63 posto dionica Slobodne Dalmacije Europapress Holdingu (EPH).

ZAGREB - Trideset i šest hrvatskih osnovnih i srednjih škola danas je steklo status Međunarodne eko-škole te dobilo Zelenu zastavu i povelju. Riječ je o petom naraštaju Međunarodnih eko-škola, koji u povodu Dana planeta Zemlje promiče Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Zavod za školstvo RH i Pokret prijatelja prirode "Lijepa naša". Od 1998. do danas status Međunarodne eko-škole steklo je 150 hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Na današnjoj svečanosti u Zagrebu 52 Međunarodne eko-škole obnovile su svoj status.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙