FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaposlenici kupili dionice PPK Valpova

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Zaposlenici kupili dionice PPKValpova
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Zaposlenici kupili dionice PPK Valpova

HINA - Financijski servis

Zaposlenici PPK Valpovo kupili su danas na elektroničkoj dražbi Zagrebačke burze 44,01 posto dionica tog valpovačkog poljoprivredno-prehrambenog kombinata, i to po cijeni od 13,594.625 kuna.

Transakciju je za kupca provela brokerska kuća Auctor, a iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) je potvrđeno da su upravo zaposlenici kupci tih dionica.

Početna cijena za 179.467 dionica PPK Valpova na ovoj je dražbi iznosila 13,46 milijuna kuna, a uvećana je za jedan dražbovni korak od 134,6 tisuća kuna, izvijestili su sa Zagrebačke burze. Nominalna vrijednost tog paketa, pak, iznosi 53,84 milijuna kuna.

Ovo je bila peta dražba od kolovoza prošle godine za spomenuti paket dionica PPK Valpova, nakon četiri neuspješna pokušaja prodaje.

Sredstva prikupljena današnjom prodajom dionica PPK Valpova HFP će moći iskoristiti i za vraćanje dijela kredita kojim je u ožujku prošle godine, za 19 milijuna kuna, od dotadašnjeg većinskog vlasnika - tvrtke Novocommerce u vlasništvu Ive Brzice, otkupila 41,92 posto dionica.

Tada je HFP postao vlasnikom nešto manje od 46 posto dionica, dok su mali dioničari bili vlasnici više od 50 posto dionica PPK Valpova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙