FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: Paušal boravišne pristojbe od 150 do 300 kuna

KARLOVAC, 15. travnja 2005.(Hina) - Privatni iznajmljivači soba iapartmana ove će i iduće godine plaćati godišnji paušal boravišnepristojbe od 150 do 300 kuna po krevetu, odlučila je u petak Vlada nasjednici u Karlovcu.
KARLOVAC, 15. travnja 2005.(Hina) - Privatni iznajmljivači soba i apartmana ove će i iduće godine plaćati godišnji paušal boravišne pristojbe od 150 do 300 kuna po krevetu, odlučila je u petak Vlada na sjednici u Karlovcu.

Iznos paušala ovisit će o razredu u koji je svrstano turističko mjesto - najviše će, 300 kuna po krevetu godišnje plaćati iznajmljivači u najatraktivnijim mjestima, poput Makarske, Bola, Murtera, Plitvičkih jezera.

Nešto manje, odnosno 255 kuna paušala plaćat će iznajmljivači primjerice u Rijeci, Visu, Splitu, Varaždinu, itd.

Karlovački iznajmljivači, svrstani u razred C, plaćat će 210 kuna po krevetu, što bi u slučaju da iznajmljuju šest kreveta godišnje iznosilo 1260 kuna paušala, izračunao je ministar mora i turizma Božidar Kalmeta na sjednici Vlade u Karlovcu.

Najniži iznos paušala, od 150 kuna na godinu, plaćat će privatni iznajmljivači u turistički najmanje atraktivnim mjestima.

No, tzv. malim, odnosno iznajmljivačima koji imaju do 4 kreveta u dvije sobe, ili jednom apartmanu, a žive u mjestu gdje su sobe popunjene manje od 40 dana na godinu, Vlada je ostavila mogućnost da odluče hoće li boravišnu pristojbu plaćati po novom - paušalno, ili, kao i do sada, po broju noćenja.

Između te dvije mogućnosti oni če morati odlučiti do početka srpnja, rekao je Kalmeta.

Boravišna će pristojba i iduće godine iznositi kao i ove - u glavnoj sezoni između četiri i sedam kuna dnevno po osobi.

Nepromijenjen će iduće godine ostati i paušal boravišne pristojbe za stalni vez u lukama nautičkog turizma i iznosit će 400 kuna.

Vlada je bez naknade u vlasništvo Karlovačke županije prenijela prostor bivše vojarne Logorište na kojem će niknuti županijska gospodarska zona.

U okviru Vladina programa razvoja poduzetničkih zona, njih čak 32, su iz Karlovačke županije, rekao je premijer Ivo Sanader.

Županija se nakon obnove u ratu porušenog što je koštalo oko šest milijardi kuna, okreće budućnosti, rekao je premijer Sanader i istaknuo da je to jedna od rijetkih županija koja više izvozi nego uvozi.

Ima, naravno, problema, ali i izuzetno pozitivnih primjera, rekao je Sanader. Kao primjer naveo je tvornicu pištolja koja izvozi oko 96 posto proizvodnje na zahtjevno zapadno tržište, a broj zaposlenih je od 2003. više nego udvostručila - s 286 na 650 radnika.

Vlada će, rečeno je, nastaviti financijski pomagati infrastrukturne projekte u županiji, veliki su planovi u cestogradnji, u zdravstvo se planira uložiti oko 14 milijuna kuna, u zaštitu kulturnih dobara 6,5 milijuna kuna, itd.

Za podršku tom projektu osnovano je posebno povjerenstvo kojemu je na čelu ministar znanosti i športa Dragan Primorac.

Karlovačkoj županiji Vlada je odobrila da se za modernizaciju županijskih i lokalnih cesta zaduži za iznos od 25 milijuna kuna.

Kredit će se uzeti od Privredne banke Zagreb na osam godina, uz poček od šest mjeseci.

Vlada je podržala i projekt ulaganja u Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica, a projekt uključuje i izgradnju športske dvorane i plivališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙