FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB -Jutarnji list objavio je, pozivajući se Feral Tribune, da je general Ante Gotovina pobjegao 2001. iz Hrvatske s lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji. Po tvrdnjama iz najnovijeg broja tjednika Feral Tribune, riječ je o putovnici iz paketa od tri tisuće komada nestalih 1999. iz generalnog konzulata u Mostaru. Jutarnji u prvom izdanju današnjeg broja, pozivajući se na Feral, navodi, uz ostalo, i da je skupina agenata POA-e, radeći na slučaju odbjeglog generala, uspjela utvrditi pojedinosti tko mu je i na koji način izdao lažni dokument. MUP-ov glasnogovornik Zlatko Mehun rekao je za Jutarnji list da "hrvatska policija i sigurnosne službe poduzimaju niz provjera o navodnom postojanju lažne putovnice kojom bi se koristio Ante Gotovina".

POREČ -Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Vesna Pusić kazala je sinoć u Poreču da bi pripadnici nacionalnih manjina trebali imati dvostruko pravo glasa, ustvrdivši kako im postojeći zakon oduzima legitimno pravo da se politički očituju kao manjine. Na stranačkoj tribini pod nazivom "Funkcioniranje vijeća nacionalnih manjina u lokalnoj i regionalnoj samoupravi" predsjednica HNS-a istaknula je gledište stranke da je "položaj nacionalnih manjina mjera zdravlja i demokratičnosti društva".

ZAGREB - U Arheološkom muzeju u Zagrebu sinoć je otvoren novi stalni postav Egipatske zbirke toga muzeja. Zagrebačka zbirka najznačajnija je i jedina sustavna kolekcija toga tipa u Hrvatskoj, a ocjenjuje se da po broju predmeta i njihovoj raznolikosti spada u najzanimljivije u Srednjoj Europi. Zbirka sadrži oko 2200 predmeta, a u u stalnom postavu obuhvaća 600 predmeta koji su podijeljeni u nekoliko cjelina. Zanimljivost izložbe je posebna mala cjelina - "Etruščanska soba" s Zagrebačkom lanenom knjigom (najdužim poznatim etrurskim tekstom na svijetu) i tzv. Zagrebačkom mumijom na čijim povojim se taj tekst nalazi.

RIJEKA - Izložba grafika istaknute britanske slikarice i grafičarke Bridget Riley otvorena je sinoć u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Jedna od najznačajnijih i najpoznatijih britanskih likovnih umjetnica riječkoj i hrvatskoj javnosti predstavila se sa 40 serigrafija iz razdoblja od 1962. do 2003. Po izboru Bridget Riley izložene su crno-bijele serigrafije iz njezinih ranih faza, serigrafije na pleksiglasu te one s gradacijama sive boje i višebojne nastale posljednjih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙