FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Haitiju ubijen filipinski vojnik UN-a

PORT-AU-PRINCE, 15. travnja 2005. (Hina/AP) - Filipinski pripadnikPlavih kaciga ubijen je u četvrtak vatrenim oružjem na ulasku usiromašnu četvrt Port au-Princea, gdje su u posljednje vrijeme svečešći sukobi, dok je u obližnjem hotelu Vijeće sigurnosti Ujedinjenihnaroda razmatralo rezultate i perspektive mirovne misije na Haitiju.
PORT-AU-PRINCE, 15. travnja 2005. (Hina/AP) - Filipinski pripadnik Plavih kaciga ubijen je u četvrtak vatrenim oružjem na ulasku u siromašnu četvrt Port au-Princea, gdje su u posljednje vrijeme sve češći sukobi, dok je u obližnjem hotelu Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda razmatralo rezultate i perspektive mirovne misije na Haitiju.

Vojnik je ubijen dok su se UN-ove postrojbe pripremale postaviti kontrolni položaj na ulasku u četvrt kojom dominiraju pobornici svrgnutog predsjednika Jean-Bertrand Aristidea, prema podacima dužnosnika UN-a.

To je treći ubijeni pripadnik Plavih kaciga od početka misije UN-a na Haitiju, prije godinu dana.

Prema podacima filipinskih postrojbi, ubijeni pripadnik Plavih kaciga je vozio časnike u terenskom vozilu UN-a kada je ubijen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙