FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 14. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Prekinut je trodnevni štrajk liječnika. Nakon što je primljena presuda Županijskog suda o privremenoj mjeri zabrane štrajka, sudionici izvanredne skupštine Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) tu su odluku jednoglasno prihvatili, što znači da je štrajk prekinut, izjavio je jučer poslijepodne predsjednik HLS-a Ivica Babić na konferenciji za novinare. Najavio je da će sindikat uložiti žalbu Vrhovnom sudu. Babić je spreman doći pred Gospodarsko-socijalno vijeće i iznijeti liječničke zahtjeve, što je danas u medijima predložio ministar zdravstva Neven Ljubičić.

ZAGREB - Deklaracijom o antifašizmu, koju je jučer donio, Hrvatski sabor potvrdio je antifašističku demokratsku utemeljenost i opredjeljenost Hrvatske, te duboku privrženost vrijednostima suvremene demokracije. Deklaracijom Sabor poziva državna tijela i javne institucije na objektivno, cjelovito i nepristrano sagledavanje povijesnog razdoblja Drugog svjetskog rata i antifašizma u Hrvatskoj, ne izjednačavajući antifašistički pokret s ideologijom komunizma.

KARLOVAC - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić ocijenio je sinoć u Karlovcu da će će ta stranka nakon lokalnih izbora imati odlučujuću ulogu u formiranju vlasti u 13 županija. Na stranačkom skupu istaknuo je da smatra najvećim trenutkom svoje političke karijere nastup pred diplomatskim korom na zajedničkom ručku u ponedjeljak, jer je "iskreno, uspravno i dostojanstveno prezentirao stavove stranke". Ocijenivši razgovor s veleposlanicima vrlo uspješnim, Đapić je rekao je da je razlog tome što je HSP stvorio dobar rejting u Hrvatskoj. I sada "osnaženi s potporom hrvatskih birača možemo krenuti u diplomatsku ofenzivu", istaknuo je.

ZAGREB - Izložba "Tijare iz zbirke Cartier" otvorena je sinoć u Muzeju Mimara, u nazočnosti brojnih predstavnika političkog, kulturnog i javnog života te gospodarstvenika. Izloženo je 13 vrhunskih tijara - ukrasa za glavu - koje su veliki majstor Louis Cartier i njegovi nasljednici izradili za kraljevske obitelji te za žene bogatih američkih poduzetnika. Louisa Cartiera su po iznimnim remek djelima umjetničkog obrta prozvali "draguljar kraljeva, kralj draguljara", a hrvatska javnost moći će do 17. travnja vidjeti 13 tijara nastalih u tri prva desetljeća prošloga stoljeća. Izložbu su otvorili ravnatelj Muzeja Mimara Tugomir Lukšić i predsjednik Uprave Cartier Bernard Fornas.

VINKOVCI - Filmska večer na kojoj su prikazani dokumentarni filmovi na temu "Vinkovci ratne 1991./92." održana je sinoć, u sklopu kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u dvorani vinkovačkog ogranka Matice. Prikazani filmovi dio su privatne kolekcije predsjednika vinkovačkog ogranka Matice hrvatske i nekadašnjeg vinkovačkog gradonačelnika dr. Dražena Švagelja, a snimljeni su amaterskom VHS kamerom 1991., tijekom svakodnevnih srpskih napada na Vinkovce. "Nakon svega što smo prošli ove su slike ostale kao dokument jednog vremena koje se, nadamo se, više nikada neće ponoviti", rekao je uoči projekcije dr. Švagelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙