FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 12. travnja

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 12. travnja
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) -

Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. travnja

NAGOYA - Svečanost otvaranja Hrvatskog nacionalnog dana na EXPO-u u Japanu gdje će pozdravne govore održati glavni povjerenik za Svjetsku izložbu Taizo Watanabe i potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. Više od 100.000 ljudi već je posjetilo paviljon na temu "Kap vode, zrno soli" no najveći broj posjetitelja očekuje se upravo na hrvatski dan na kojem će nastupiti i baletna trupa Croatia, ansambl Lado, Tamara Obrovac, Transhistria ansambl, klapa Nostalgija i Zagrebački kvartet. Također će zagrebački Prirodnoslovni muzej postaviti izložbu "U carstvu podzemnog zmaja/čovječe ribice", a Arheološki muzej Istre izložbu "Voda kao izvor života Antičke Pule".

BEOGRAD - Predstavnici Europske unije trebali bi izvijestiti srbijanskog premijera Vojislava Koštunicu o ocjeni Studije o izvedivosti za približavanje EU. Predstavnici Kontakt skupine i EU borave od ponedjeljka u Beogradu gdje su u europskoj budućnosti SCG i kosovskom pitanju razgovarali s najvišim dužnosnicima državne zajednice SCG i republičkih vlasti u Beogradu.

Reuters je, pozivajući se na diplomatske izvore u Bruxellesu, javio kako će Europska komisija preporučiti otvaranje razgovora sa Srbijom i Crnom Gorom o početnom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem jugoslavenskom predsjednicu Slobodanu Miloševiću pred ICTY-em.

NEW YORK - Nastavljaju se pregovori koje vodi UN za okončanje spora između Makedonije i Grčke oko imena Makedonija. Grčka odbija priznati svog sjevernog susjeda pod spornim nazivom Makedonija otkad se ta republika odcjepila od Jugoslavije 1991. jer taj naziv nosi Grčka sjeverna pokrajina

HELSINKI - Separatisti iz Aceha, Pokret za slobodu Aceha (GAM) i Indonezija počet će treći krug mirovnih pregovora (do 17. travnja). GAM je pristao ostaviti po strani svoj zahtjev za potpunom neovisnošću dok je Džakarta odlučila razmotriti samoupravu za pokrajinu Aceh tjekom drugog kruga pregovora održanih u veljači.

ANKARA - Grčki ministar vanjskih poslova Petros Molyviatis posjetit će Tursku.

KAIRO - Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom sastat će se s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom.

OSLO - Završni dan Međunarodne donatorske konferencije za Sudan na kojoj sudjeluju glavni tajnik UN-a Kofi Anna i zamjenik američke državne tajnice Robert Zoellick.

FORT HOOD, Teksas - Američki predsjednik George W. Bush govorit će o borbi protiv terorizma.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren i Darko Vlahović

Večer: Sonja Djerasimović

Tel: +385 1 4808 645

Fax: +385 1 4808 822

email: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙