FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papin grob će se moći posjetiti tek od utorka

RIM, 9. travnja 2005. (Hina) -
RIM, 9. travnja 2005. (Hina) -

Trg svetog Petra vraća se polako normalno stanje, nakon jučerašnjeg povijesnog pogreba Ivanu Pavlu II., te je u subotu ujutro otvorena i Bazilika svetog Petra, ali će se grob pokojnog pape, koji se nalazi u kripti bazilike, moći će se posjetiti tek od slijedećeg tjedna, vjerojatno od utorka, doznaje se u Vatikanu.

Ivan Pavao II. pokopan je na mjestu na kojem se nalazio grob Ivana XXIII., odnosno u neposrednoj blizini grobnice svetog Petra (s desne strane, ako se gleda prema grobnici prvoga pape) i u blizini papa Ivana Pavla I. i Pavla VI.

Osim brojnih talijanskih vjernika koji su u subotu ujutro pohodili Baziliku svetog Petra, mnogo je i hodočasnika iz drugih zemalja, posebno iz Francuske i Poljske.

No, Trg svetog Petra bit će i narednih dana pun, posebno od 18. travnja kada će započeti zasjedati konklava, zbor kardinala za izbor novoga pape, kako bi promatrali boju dima iz dimnjaka na Sikstinskoj kapeli i tako spoznali rezultat glasovanja.

U usbotu popodne u Bazilici svetog Petra započinju devetodnevni obredi nakon pogreba Pape. Mise će se održavati za pojedine skupine (u subotu misa za građane Grada Vatikana), ali njima mogu, dakako, nazočiti svi vjernici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙