FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 8. travnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30sati:
ZAGREB, 8. travnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

LONDON

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometnog Kupa UEFA:

CSKA Moskva (Rus) - Auxerre (Fra) 4:0

Newcastle United (Eng) - Sporting Lisabon (Por) 1:0

Villarreal (Špa) - AZ Alkmaar (Niz) 1:2

Austria Beč (Aut) - Parma (Ita) 1:1

ISTANBUL

Košarkaši moskovskog CSKA, španjolske Tau Ceramice i izraelskog Maccabi Tel Aviva plasirali su se na Final Four, završni turnir četiri najbolje momčadi Eurolige, što će se od 6. do 8. svibnja održati u Moskvi. CSKA je mjesto u polufinalu izborio s dvije uvjerljive pobjede protiv Ulkera. Nakon trijumfa u Moskvi, CSKA je u uzvratu u Istanbulu slavio 82:64. Najefikasniji u gostujućim redovima bili su Brown (14), Holden (14) i Andersen (14). Strijelce Ulkera predvodili su Štombergas (17) i Žukauskas (10).Tau Ceramica je u prvom dvoboju razbila Benetton s čak 39 razlike i to na parketu talijanske momčadi, no u uzvratu je pobjedu i plasman na Final Four izborila tek u samoj završnici. Ogled u Vitoriji završio je pobjedom španjolske momčadi 66:64. Prvi strijelci u pobjedničkim redovima bili su Macijauskas (20), Scola (12) i Prigioni (10), dok su Benetton predvodili Garnett (16), Siskauskas (14) i Bulleri (13). Dvokorakom je vizu za Moskvu izborio i branitelj naslova Maccabi protiv Scavolinija. Uzvrat u Pesaru završio je 103:100 za momčad iz Tel Aviva. Najbolji igrač u gostujućim redovima bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić koji je za 33 minute postigao 26 koševa, šut 7-10, trice 2-2, slobodna bacanja 6-6, uz tri skoka. Parker je dodao 20, a Baston 17 koševa. Prvi strijelac Scavolinija bio je Smith (32), dok je Mottola dodao 20 koševa.Posljednje četvrtog sudionika završnog turnira dobit ćemo nakon ogleda Panathinaikosa i Efes Pilsena. Grci vode 1:0 u seriji na dvije pobjede, a druga utakmica igra se u Istanbulu.

TBILISI

Bivši nogometni reprezentativac SSSR-a, Gruzijac Givi Nodija (57) preminuo je od srčanog udara u Tbilisiju.Nodija je 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća predvodio Dinamo Tbilisi i Lokomotiv Moskvu postigavši 93 pogotka u 314 nastupa u sovjetskom prvenstvu. Za nacionalnu vrstu odigrao je 21 utakmicu i postigao pet pogodaka.Nakon prekida igračke karijere bio je trener Dinamo Tbilisia, Lokomotiv Tbilisia i Lokomotiv St Petersburga. Kada je Gruzija postala neovisna država preuzeo je Dinamo i s njim osvojio dvostruku krune 1994. i 1995. godine.

MAKARSKA - Hrvatska tenisačica Sanja Ančić plasirala se u četvrtfinale ITF turnira u Makarskoj, prvoga iz ciklusa "Biseri Dalmacije". Mlađa sestra Marija Ančića je u 2. kolu sa 6:2, 6:3 bila bolja od Rumunjke Diane Gae, a u četvrtfinalu je čeka Talijanka Agnese Zucchini. Ostale dvije hrvatske tenisačice su poražene u 2. kolu. Ani Mijačika je izgubila od Slovenke Sandre Volk sa 6:2, 6:0, dok je Tamara Bunić poražena od Poljakinje Magdalene Kiszczynske 6:2, 7:6 (7).

ZAGREB

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je od četvrtka bogatiji za još jednog velikog sponzora nakon što je u prostorijama HOO-a potpian sponzorski ugovor između Raiffeisen banke i krovnog tijela hrvatskog sporta. U olimpijsku obitelj smo primili treću banku po snazi u Hrvatskoj koja će odsad na svojim dokumentima imati i naziv i znakovlje HOO-a, kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, dodavši kako je i ovaj ugovor dokaz da je hrvatski sport jako cijenjen. Poptisujući ugovor predsjednik Uprave Raiffeisen banke Zdenko Adrović kazao je kako će u 20 gradova u kojima posluju u Hrvatskoj promovirati hrvatski sport i sportaše, dodavši kako postoji mogućnost i za novu, "olimpijsku karticu" u poslovanju. Ugovor je vrijedan milijun kuna godišnje, a vrijedi do Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

TORINO

Gradonačelnik Torina Sergio Chiamparino uputio je apel navijačima Juventusa da se suzdrže od "bilo kakve osvete" spram pristalica Liverpoola koji u drijedu dolaze u Torino na uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka. Liverpool dolazi na Juveov stadion Delle Alpi po prvi puta od tragedije na Heyselu 1985. u kojoj je poginulo 39 navijača Juventusa. Liverpoolovi navijači pokušali su se na prvoj utakmici u utorak na Anfieldu pomiriti sa Juveovim najvatrenijim pristalicama, što su ovi većinom odbili najavljujući da bi u uzvratu moglo doći do velikih nereda ako u Torino dođu engleski navijači. Internetske stranice Juventusovih navijača prepune su prijetnji, najčešća riječ je "vendetta" (osveta), a ima saznanja da je policija već ubacila pripadnike svoje elitne postrojbe "Digos" među Juventusove "ultrase".Liverpoolu je ponuđeno 3.800 ulaznica za dvoboj u Torinu, a navodno je od tog kontigenta ostalo neprodano više od tisuću karata jer se i Englezi boje izgreda u Italiji. Onima koji ipak dođu u Torinu policija će dijeliti letke sa lokacijama u gradu na kojima će biti zaštićeni velikim brojem snaga sigurnosti.

LOS ANGELES

New Jersey Netsi su sa 110:98 pobijedili New York Knickse, a zapaženu ulogu imao je hrvatski košarkaš Zoran Planinić koji je za 12 minuta igre postigao 11 koševa, uz šut 5:6. Netsima su za pobjedu koja ih drži u igri za doigravanje jako pomogli Vince Carter (32) i Jason Kidd, koji je sa 28 poena, 12 asista i 10 skokova ubilježio 66. "triple-double" karijere. Stephon Marbury (30) i Jamal Crawford (26) nisu mogli spriječiti osmi poraz zaredom New Yorka. Dallas Mavericksi su svojim teksaškim rivalima San Antonio Spursima najteži poraz u zadnje četiri godine. Domaćini su slavili sa 104:68, u trećoj četvrtini su domaćini napravili 31:13, pa su dokraja igrale pričuve. Kod Dallasa je najbolji bio Keith Van Horn sa 17 koševa, Dirk Nowitzki je zabio 16 u 27 minuta, dok su Spursi bez Tima Duncana postigli svega 68 koševa, imali su svega 34 posto šuta i promašili su svih 12 pokušanih trica. U NBA finalu 2001. San Antonio je izgubio u Seattleu 38 razlike. Houston Rocketsi su sa 114:100 svladao L.A. Lakerse, Tracy McGrady (27) i Yao Ming (21) su bili nezaustavljivi kod Rocketsa, dok su lakersi i matematički ispali iz utrke za playoff.

AUCKLAND

Svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb u Citroen Xsari u vodstvu je nakon prvog dana Novozelandskog relija, četvrte utrke Svjetskog reli prvenstva koja se vozi u okolici Aucklandu. Loeb na novozelandskom makadamu ima 23 sekunde prednosti u odnosu na Finca Marcusa Groenholma (Peugeot), dok je treći Belgijanac Francois Duval (Citroen) sa 27 sekundi zaostatka.

AMELIA ISLAND

Rezultati susreta 3. kola WTA turnira u Amelia Islandu, vrijednog 454.000 eura:

Lindsay Davenport (USA/1) - Kveta Peschke (Češ) 6:2, 6:2;

Vera Zvonarjeva (Rus/6) - Jelena Lihovceva (Rus/9) 6:4, 6:4;

Venus Williams (USA/5) - Marta Domachowska (Pol) 3:6, 6:4, (prekid zbog kiše)

Virginie Razzano (Fra) - Aj Sugijama (Jap/13) 6:4, 6:6, (prekid zbog kiše)

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

New Jersey Nets - New York Knicks 110:98

(Planinić za 12 minuta igre 11 poena, šut 5:6; Šundov na klupi nije ulazio u igru)

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 100:114

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 104:68

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙