FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno odavanje počasti Ivanu Pavlu II.

VATIKAN-PAPAZavršeno odavanje počasti Ivanu Pavlu II.VATIKAN, 7. travnja 2005. (Hina) - Vrata Bazilike sv. Petra zatvorilasu se u četvrak navečer nešto iza 22 sata čime je okončano odavanjepočasti vjernika kojih se na stotine tisuća od ponedjeljka dolazilozadnji put pokloniti pred tijelom pape Ivana Pavla II.
VATIKAN, 7. travnja 2005. (Hina) - Vrata Bazilike sv. Petra zatvorila su se u četvrak navečer nešto iza 22 sata čime je okončano odavanje počasti vjernika kojih se na stotine tisuća od ponedjeljka dolazilo zadnji put pokloniti pred tijelom pape Ivana Pavla II.

Dežurne službe već su počele čistiti baziliku za sutrašnji obred, javljaju talijanski mediji koji navode da je više od dva milijuna ljudi odalo posljednju počast Ivanu Pavlu II. u Bazilici sv. Petra koja je ostala otvorena danju i noću.

Misa će u petak početi u 10 sati i trajati tri sata a tijelo Ivana Pavla II. bit će odmah zatim položeno u kriptu papa u Bazilici sv. Petra.

Na posljednjem ispraćaju Svetog Oca sudjelovat će 15 kraljeva, kraljica, prinčeva ili velikih vojvoda, 44 predsjednika, 25 premijera i oko 120 drugih političkih te vjerskih velikodostojnika nekršćana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙