FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush stigao u Rim i pomolio se pred Papinim odrom

VATIKAN, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush, koji je u srijedu navečer doputovao u Rim, kleknuo je i pomoliose pred odrom pape Ivana Pavla II. koji je umro u subotu navečer u 84.godini.
VATIKAN, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush, koji je u srijedu navečer doputovao u Rim, kleknuo je i pomolio se pred odrom pape Ivana Pavla II. koji je umro u subotu navečer u 84. godini.

U njegovoj su pratnji bili supruga Laura, njegov otac, bivši predsjednik George Bush, te njegov prethodnik na dužnosti Bill Clinton, kao i državna tajnica Condoleezza Rice.

Bush, u crnom odijelu sa sivom kravatom, klečao je nekoliko minuta, a onda se podignuo, naklonio pred Papinim zemnim ostacima i pozdravio nekoliko kardinala prije nego je izašao iz Bazilike svetog Petra.

Odnosi između prve Bushove administracije i Vatikana postali su napeti 2003. nakon odluke američkog predsjednika da se vojno umiješa u Iraku, što je izazvalo oštru kritiku Ivana Pavla II. Međutim, Bush će u petak biti prvi američki predsjednik na pokopu nekog pape.

George W. Bush se u četvrtak treba sastati s predsjednikom Republike Italije Carlom Azegliom Ciampijem i predsjednikom vlade Silvijom Berlusconijem koji je među njegovim najodanijim saveznicima u vojnom pohodu na Irak koji je počeo u ožujku 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙