FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reakcije iz svijeta na smrt princa Rainiera III.

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - U povodu smrti monegaškog princaRainiera III., njegovom sinu i nasljedniku princu Albertu počele su usrijedu stizati poruke sućuti europskih državnika, koje prenosesvjetske agencije.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - U povodu smrti monegaškog princa Rainiera III., njegovom sinu i nasljedniku princu Albertu počele su u srijedu stizati poruke sućuti europskih državnika, koje prenose svjetske agencije.

Britanska kraljica Elizabeta II. poslala je u srijedu poruku sućuti princu Albertu od Monaca, rekavši kako ju je rastužila smrt njegovog oca princa Rainiera, javila je dpa.

Smrt monegaškog princa znači, podsjeća njemačka agencija, da je britanska kraljica, koja je na prijestolje došla 1952., preuzela titulu europskog monarha koji je najduže na vlasti.

Francuski predsjednik Jacques Chirac izrazio je u poruci princu Albertu "duboku tugu" zbog smrti njegovog oca, javio je AFP.

"Njegovo Veličanstvo princ Rainier III. bio je općepoštovana i vrlo voljena osoba u Kneževini, koju je snažno simbolizirala u odnosima naših dviju država. Njegova hrabrost i ustrajnost prilikom bolesti svima će nam ostati kao primjer", kaže se u poruci francuskog predsjednika.

"U ovim bolnim trenucima, molim vas da u moje osobno ime i u ime francuskog naroda primite najiskrenije izraze sućuti", stoji u poruci koju je objavila Elizejska palača.

U brzojavu princu Albertu počast preminulom princu izrazio je i njemački predsjednik Horst Koehler, uputivši izraze sućuti Rainierovoj obitelji i narodu Monaka.

"Svojim je poduzetnim duhom princ Rainier dao presudan doprinos u transformaciji kneževine posljednjih desetljeća", kaže se u priopćenju njemačkog predsjednika.

"Zadivljujućom je voljom do samog kraja obnašao svoje dužnosti državnog vođe", naglašava Koehler.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙