FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 6. travnja

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 6. travnja:
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 6. travnja:

VATIKAN - Hina nastavlja pratiti događanja u Vatikanu u koji pristižu rijeke vjernika da bi sudjelovali u mimohodu pokraj odra sa zemnim ostacima Ivana Pavla II. Pogreb pape Ivana Pavla II. održat će se u petak, a očekuje se da će mu nazočiti oko dva milijuna ljudi. Ni na trećem sastanku nakon Papine smrti, održanom u utorak, kardinali nisu donijeli odluku o početku konklave te nisu još pročitali Papinu oporuku. Jedino što su potvrdili je da će Ivan Pavao II. biti pokopan u kripti bazilike svetog Petra.

SARAJEVO - Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana sastat će se s Visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Paddyem Ashdownom. Razgovarat će se o trenutačnom stanju u BiH.

DEN HAAG - Nastavak suđenja pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY) bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću optuženom za ratne zločine počinjene tijekom rata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Nastavak izvođenja dokaza obrane uz svjedokinju Danicu Maksimović, istražnu sutkinju iz Prištine.

DEN HAAG - Prvo stupanje pred Haški sud (ICTY) Sretena Lukića, policijskog generala iz Srbije optuženog za zločine protiv čovječnosti nad kosovskim Albancima godine 1999.

PRIŠTINA - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer dolazi u posjet Kosovu gdje će se sastati sa najvišimi predstavnicima kosovskih institucija, predstavnicima međunarodne zajednice a posjetit će i njemački kontingent KFOR-a

ISLAMABAD - Kineski premijer Wen Jiabao, koji boravi u dvodnevnom posjetu Pakistanu na čelu 70-članog izaslanstva kojeg čine političari i poslovni ljudi, će se sastati sa pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom.

BIŠKEK - parlament Kirgistana trebao bi usvojiti ostavku bivšeg predsjednika Askara Akajeva. Parlament je trebao prihvatiti njegovu ostavku u utorak kako bi ona stupila na snagu, ali je sjednica prebačena na srijedu jer nije bilo kvoruma.

DEŽURNI U VPR-u:

_________________

Noć: Damir Hainski

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić-Koren

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙