FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VSE: izvanredna revizija VIN-a, isključen SN Holding

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Varaždinska je burza provelaizvanrednu reviziju svog indeksa VIN, iz čijeg su izračuna isključenedionice SN Holdinga, i to "u cilju sprečavanja nagle promjenevrijednosti indeksa VIN, koja nije uvjetovana promjenom trenda natržištu kapitala", a novi izračun indeksa u primjeni je od danas,objavili su sa Varaždinske burze.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Varaždinska je burza provela izvanrednu reviziju svog indeksa VIN, iz čijeg su izračuna isključene dionice SN Holdinga, i to "u cilju sprečavanja nagle promjene vrijednosti indeksa VIN, koja nije uvjetovana promjenom trenda na tržištu kapitala", a novi izračun indeksa u primjeni je od danas, objavili su sa Varaždinske burze.

Podsjeća se kako je temeljem Odluke Skupštine dioničara SN Holdinga od 21. ožujka ove godine u tijeku postupak podjele SN Holdinga, s odvajanjem društva Valamar d.d. Zagreb.

SN Holding je tako objavio da "ne zna i ne može unaprijed znati kada će podjela SNH i osnivanje Valamara biti upisano u sudski registar, pa prema tome niti kada će Rješenja o upisu biti dostavljena Agenciji. SNH ne može utjecati na gore opisani način uključenja dionica Valamara u sustav Agencije i upis tih dionica na vlasničke račune vrijednosnih papira. Na to neće moći utjecati niti Valamar. Zbog toga SN Holding upozorava dioničare SNH i sve koji na burzi trguju dionicama SNH da prilikom prodaje ili kupnje dionica SNH uzmu u obzir gore navedeno".

S Varaždinske burze napominju da će se ponovno uključivanje SN Holdinga u izračun indeksa VIN razmatrati nakon što SN Holding sa smanjenim temeljnim kapitalom udovolji Uvjetima za konstrukciju i izračun indeksa VIN.

U novi izračun VIN indeksa tako od danas ulaze dionice Ericcsona Nikole Tesle, Hotela Makarska, Hotela Rabac, Dom Holdinga, Lucidusa, Proficija, Petrokemije, ZIF-a Slavonskog, Varteksa i Validusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙