FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

F1: Renault dobio i treću utrku

MANAMA, 3. travnja 2005. (Hina) - Španjolac Fernando Alonso u Renaultupobjednik je Velike nagrade Bahreina, treće utrke SP Formule 1 voženepo izuzetno toplom vremenu na stazi Manama.
MANAMA, 3. travnja 2005. (Hina) - Španjolac Fernando Alonso u Renaultu pobjednik je Velike nagrade Bahreina, treće utrke SP Formule 1 vožene po izuzetno toplom vremenu na stazi Manama.

To je druga pobjeda Alonsa ove sezone, u kojoj su sve tri prve utrke pripale vozačima francuske momčadi, koja očigledno preuzima primat od Ferraria, koji je u Bahreinu opet ostao bez bodova.

"Ovo je zasigurno najtoplija utrka na kojoj sam se ikad natjecao. Srećom, moj bolid je radio savršeno, pogotovu nakon prvog zaustavljanja u boksu. Zapravo, već treću utrku u Renaultu nema nikakvih problema sa bolidom, ne samo na utrkama. To je dobar znak i mislim da možemo biti prvaci", kazao je 23-godišnji Alonso.

Drugo mjesto osvojio je Talijan Jarno Trulli (Toyota), a treće Finac Kimi Raikkoenen (McLaren-Mercedes). Svjetski prvak Michael Schumacher (Ferrari) odustao je već u 12. krugu, nakon što je izletio sa staze i slomio hladnjak na novom bolidu s kojim su inženjeri Ferraria požurili upravo za ovu utrku. To se nije pokazao dobrim potezom jer su Ferrariji, za ovu priliku za crnim nosem u znak žalosti za preminulim Svetim ocem, zakazali na pustinjskoj utrci. Bodove nije osvojio ni Rubens Barichello, koji je završio kao deveti sa velikim problemima sa mjenjačem. Michael Schumacher, koji je lani dobio 13 od 18 utrka, sada ima tek dva boda i dva odustajanja, a Ferrari, uvjerljivi prvak prošlih šest sezona zaredom, nalazi se na šestom mjestu konstruktora.

"Mislim da sam pokupio ostatke nečijega bolida na stazi u trenutku kada sam jurio odmah iza Fernanda, pa je nešto puklo na podvozju, vjerovatno hladnjak. Ne mogu nikoga kriviti, novi bolid je dobar, kao i naša strategija, a možemo biti samo bolji", kazao je Schumacher.

Na proglašenju pobjednika nije bilo šampanjca - Bahrein je islamska država pa su se dijelili voćni sokovi, ali ni tradionalnog prskanja na podiju zbog smrti Svetoga oca.

U ukupnom poretku vodi Alonso sa 26 bodova, deset više od drugoplasiranoga Trullia, a sljedeća utrka je Velika nagrada San Marina u Imoli 24. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙