FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader jutros je u zagrebačkoj katedrali s vjernicima molio za Svetoga Oca Ivana Pavla II., izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću. Premijer Sanader dva se puta tijekom obnašanja dužnosti predsjednika hrvatske Vlade susreo sa Svetim Ocem, velikim prijateljem hrvatskog naroda i zagovornikom naše zemlje u međunarodnoj zajednici. Premijer Sanader je posljednji svjetski političar kojega je Sveti Otac prije zadnjeg odlaska u bolnicu primio u službenu audijenciju.

PLITVICE - Na 14. godišnjicu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića danas je na Plitvicama, na mjestu njegove pogibije, održana komemoracija pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade. Uz članove obitelji, državna i izaslanstva braniteljskih udruga, komemoraciji je bila nazočna potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Josip Jović poginuo je na Uskrs 31. ožujka 1991. u akciji hrvatskih redarstveno-policijskih snaga protiv srpskih terorista koji su na Plitvicama postavili balvane na prometnice te iz zasjede napali hrvatske redarstvenike.

SLAVONSKI BROD - Pridružujemo se svima u Hrvatskoj i diljem svijeta koji su žalosni zbog toga što Sveti Otac odlazi, rekao je predsjednik SDP-a Ivica Račan sudionicima stranačkoga savjetovanja u Slavonskome Brodu, na kojemu su se okupila lokalna stranačka vodstva Slavonije i Baranje. Prisjećajući se svojih susreta sa Svetim Ocem, istaknuo je kako je Papa snažno podupirao hrvatske ambicije za ulaskom u EU. Posebno je naglasio njegovu zainteresiranost za stanje u BiH. Dodao je da i aktualna zbivanja pokazuju kako je problem BiH i dalje akutan te je procijenio kako bi bilo dobro da je Vlada jasnije i brže reagirala u pitanju smjene hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Račan se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju te je rekao kako su u SDP-u i dalje spremni surađivati s Vladom na projektu ulaska u EU dok Vlada doista ide u tom smjeru.

VUKOVAR - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na lokalne izbore izlazi samostalno, odlučio je na današnjoj prvoj sjednici nedavno izabrani Glavni odbor te stranke. Po riječima glasnogovornika i predsjednika Izvršnog odbora SDSS-a Bore Rkmana, SDSS je poslije izbora spreman na koalicije sa svim političkim strankama za koje se procijeni da mogu pridonijeti poboljšanju položaja srpske nacionalne manjine, osim sa strankama ekstremne hrvatske desnice. U SDSS-u procjenjuju kako na lokalnim izborima vlast mogu osvojiti u 17 općina, a u 11 općina bitno utjecati na formiranje vlasti. Članovi Glavnog odbora SDSS-a podržali su odluku trojice saborskih zastupnika SDSS-a, jučer u Saboru, da ne podupru vladin zakon o novim općinama.

OMIŠ/DONJI DOLAC - U Donjem Docu u omiškom Zamosorju danas je misom i komemoracijom, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, obilježena 61. godišnjica pokolja u kojemu je u jednoj noći 26. ožujka 1944. ubijeno 275 mještana - civila, među kojima 103 djeteta i 22 starca, a selo je sasvim spaljeno. Premda taj zločin nikada nije do kraja istražen, a službeno se do 1990. navodilo kako su ih pobili pripadnici njemačke SS divizije "Princ Eugen", danas se, zbog izjava malobrojnih preživjelih kako su "ljudi u njemačkim uniformama govorili po domaću", sumnja kako su zločin zapravo počinili preodjeveni četnici. Koncelebrirana misa zadušnica služena je u mjesnoj crkvi svetoga Martina, ispred koje je zatim, u spomen na te i sve žrtve poginule za Hrvatsku, otkriven kameni spomen-križ visok 6 metara.

ZAGREB - Slab potres u 17,40 sati zabilježen je kod Kašine, izvijestio je večeras džurni seizmolog. Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres magnitude 2-3 po Richteru s epicentrom nešto sjevernije od Kašine. Kako se napominje potres se osjetio u Kašini jakosti tri stupnja Mercalli-Cancani-Silbergove ljestvice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙