FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Većina saborskih klubova nije danas podržala HSP-ov prijedlog da se izmjenama Zakona o radu nedjelja proglasi neradnim danom, ocjenjujući da odredbe važećeg Zakona, ako ih se dosljedno provodi, sasvim adekvatno štite radnika i njegova prava. HSP predlaže da se nedjelju tretira kao blagdan i izuzme iz radnog tjedna. Izmjene je podržao samo Klub HSS-a, čija je zastupnica Ljubica Lalić naglasila da se godišnje napravi toliko prekovremenih sati da bi se moglo otvoriti više od 12 tisuća novih radnih mjesta. No, stavu HSP-a i HSS-a nisu se priklonili ostali klubovi, koji uglavnom tvrde da je, umjesto da se mijenja Zakon, potrebno povećati ovlasti inspektorima rada i intenzivirati socijalni dijalog.

ZAGREB - U Hrvatskom saboru od ovoga tjedna djeluje nova stranka, Međimurski demokratski savez (MDS), koju će u zastupničkim klupama predstavljati bivši Librin zastupnik Željko Pavlic, ujedno i predsjednik stranke. Pavlic je na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru izvijestio da je MDS prije dva dana upisan u Registar političkih stranaka, da trenutno ima oko 200 članova, uglavnom bivših članova Libre koji su se usprotivili ujedinjenju te stranke s HNS-om. Kao glavne ciljeve MDS-a, primarno regionalne stranke, naveo je zalaganje za decentraliziranu Hrvatsku, očuvanje Međimurja kao zasebne regionalne jedinice i davanje većih ovlasti lokalnim jedinicama.

ZAGREB - Mreža nevladinih eko-udruga - Dravska liga, Zelena akcija, Dravska federacija, DOPPS-Birdlife Slovenija, Euronatur i WWF - u otvorenom pismu traže od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića da zaustavi provođenje plana iskapanja šljunka i pijeska iz korita rijeke Drave i zauzme se za očuvanje hrvatske prirodne baštine. Udruge su to zatražile ponukane namjerama tog ministarstva da putem javnog natječaja objavljenog sredinom ožujka dodijeli koncesije za 20 iskapališta duž rijeke Drave u ukupnoj količini većoj od dva milijuna kubnih metara (ili 202.000 kamiona) šljunka i pijeska tijekom slijedeće tri do četiri godine, što bi, smatraju, moglo dovesti do opsežne devastacije okoliša.

ZAGREB - Hrvatska je na inozemna tržišta u prva dva mjeseca ove godine izvezla roba u vrijednosti od 7,25 milijardi kuna, što je za 6,1 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, dok je uvoz u tom razdoblju povećan za 3 posto, na 13,7 milijardi kuna, privremeni su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Iskazan u američkim dolarima, hrvatski je izvoz u prva dva ovogodišnja mjeseca porastao za 11,7 posto, na 1,26 milijardi dolara, dok uvoz bilježi rast od 8,5 posto, na 2,37 milijardi dolara. Tako vanjskotrgovinski deficit za ta dva mjeseca iznosi 6,45 milijardi kuna ili 1,12 milijardi dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 52,9 posto.

ZAGREB - Četiri hrvatska hostela kojima upravlja Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) u Puli, Zadru, Dubrovniku i Zagrebu ove će godine, slično kao i lanjske, imati odličnu popunjenost, jer se, kako naglašavaju u tom Savezu, Hrvatska u zadnje dvije-tri godine u potpunosti vratila na "turističke koridore" putovanja mladih iz cijelog svijeta. U ta četiri hostela prošle je godine boravilo 47 tisuća mladih iz gotovo svih dijelova svijeta, koji su ostvarili 95 tisuća noćenja, što je, kako pojašnjava direktor HFHS-a Tihomir Plejić, njihova gotovo stopostotna popunjenost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙