FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30sati.
ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas nastavlja jučer započetu raspravu o HSP-ovu prijedlogu izmjena Zakona o radu, kojim se predlaže nedjelju proglasiti neradnim danom. Predloženim izmjenama predviđa se i jača zaštita radnika koji prijavi korupciju i uznemiravanje na poslu, te strože novčane kazne za poslodavca koji radniku, zbog takve prijave, uruči otkaz.

Zastupnici bi trebali nastaviti raspravljati o nizu oporbenih zakonskih prijedloga, poput Prijedloga zakona o političkim strankama, zakona o velikim gradovima, itd. Sabor bi potom trebao glasovati o ranije raspravljenim točkama, te, kako je najavljeno, nakon toga i zaključiti 13. sjednicu.

ZAGREB - Hrvatski sabor sinoć je zasjedanje zaključio raspravom o SDP-ovu prijedlogu izmjena Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti. SDP predlaže da se javne dužnosnike, koji podliježu Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, obveže da u prijavu o imovini, koju su dužni dostaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, unesu i podatke o načinu stjecanja pokretne i nepokretne imovine. Osim nekoliko SDP-ovaca, u raspravi je sudjelovao samo Klub HSS-a, čiji je predstavnik Zlatko Tomčić predložio da se Zakonom propišu sankcije za dužnosnike koji, uhvati li ih se u sukobu interesa, ne podnesu ostavku, kako je to predviđeno Zakonom.

ZAGREB - Upravni odbor (UO) Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) danas bi trebao, među ostalim, donijeti odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za osnivanje javno-privatnog partnerstva u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar. Prema ranijim najavama, očekuje se i odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za pulsku trgovačku tvrtku Istra d.d. u stečaju, za koju su tri ponuđača ušla u uži izbor, kao i informacije o daljnjem tijeku privatizacije PPK Valpova te Slobodne Dalmacije. Teme sjednice trebali bi biti i natječaj za karlovački KIM, te novi natječaj za zabočku Regeneraciju, za koju na dosadašnjim natječajima nije bilo zainteresiranih. Sjednica Upravnog odbora zatvorena je za javnost, a o odlukama koje će na njoj biti donešene po završetku sastanka izvijestit će predsjednik UO-a HFP-a Damir Polančec.

ZAGREB - Hrvatsko tržište mobilnih komunikacija u 2005. će zbog ulaska trećeg mobilnog operatera i očekivane nove ponude usluga biti izrazito dinamično te se predviđa njegov daljnji porast od oko 9 posto, što je gotovo 30 posto veći porast od onoga u zemljama zapadne Europe. Pokazala je to najnovija studija o mobilnim operaterima analitičke kuće "Arthur D.Little, nastala u suradnji sa finacijskim analitičarima iz kuće "Exane BNP Paribas" te iz razgovora s više od 40 direktora europskih mobilnih operatera i dobavljača telekom opreme. U Hrvatskoj su, kako su izvijestili iz zagrebačkog predstavništva kuće "Arthur D.Little", razgovori provedeni kod oba mobilna operatera.

ZAGREB - Četiri hrvatska hostela kojima upravlja Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) u Puli, Zadru, Dubrovniku i Zagrebu ove će godine, slično kao i lanjske, imati odličnu popunjenost, jer se, kako naglašavaju u tom Savezu, Hrvatska u zadnje dvije-tri godine u potpunosti vratila na "turističke koridore" putovanja mladih iz cijelog svijeta. U ta četiri hostela prošle je godine boravilo 47 tisuća mladih iz gotovo svih dijelova svijeta, koji su ostvarili 95 tisuća noćenja. Ostvarena je, kaže direktor HFHS-a Tihomir Plejić, gotovo stopostotna popunjenost hostela. Ove godine očekuju daljnji porast gostiju i noćenja u tim objektima, iako ne u velikim postocima, budući se radi o nedovoljnim hostelskim kapacitetima za turističku Hrvatsku. U ta je četiri hostela ukupno 710 postelja, a popunjenost tih kapaciteta već u prvim mjesecima ove godine dostiže 75 posto.

ZAGREB - Dokumentarni tridesetminutni film Mladena Pavkovića "Hrvatski domovinski rat" koji je sinoć premijerno prikazan na tribini Hrvatskoga slova u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu govori o početcima agresije tadašnje Jugoslavenske narodne armije (JNA) na Republiku Hrvatsku i njezinim zločinima na hrvatskom državnom teritoriju od Vukovara do Dubrovnika. Film završava slikama ulaska Hrvatske vojske u kraljevski hrvatski grad Knin koji je do tada bio pod srpskom okupacijom. Pavković je u izradbi filma koristio dokumentarne materijale Hrvatske televizije i ratne snimke Televizije Beograd.

Mladen Pavković je novinar, publicist i predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙