FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žestoka borba za talijansku burzu MTS

RIM, 31. ožujka 2005. (Hina/APA) - Bitka za preuzimanje talijanskeburze za trgovinu obveznicama MTS postaje sve žešća nakon što su uzEuronext i Milansku burzu ponude za preuzimanje priložile i novinskaagencija Reuters i softverska kompanija specijalizirana za burzovnoposlovanje eSpeed.
RIM, 31. ožujka 2005. (Hina/APA) - Bitka za preuzimanje talijanske burze za trgovinu obveznicama MTS postaje sve žešća nakon što su uz Euronext i Milansku burzu ponude za preuzimanje priložile i novinska agencija Reuters i softverska kompanija specijalizirana za burzovno poslovanje eSpeed.

MTS je utemeljen 1988. kao prva europska elektronska burza za trgovinu državnim i ostalim vrstama obveznica s fiksnim prinosom. Njezin rad nadzire talijansko ministarstvo gospodarstva i financija, središnja talijanska Banca d'Italia i državna agencija za nadzor trgovine obveznicama CONSOB.

Vlasnici MTS-a, uglavnom talijanske i europske banke, nadaju se da će prodajom zaraditi ukupno 250 milijuna eura. Već početkom godine čelnik MTS-a Gianluca Garbi izjavio je da ta burza planira spajanje s Euronextom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙