FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast dobiti Tvornice duhana Zagreb

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Rast dobiti Tvornice duhana Zagreb
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Rast dobiti Tvornice duhana Zagreb

HINA - Financijski servis

Neto dobit Tvornice duhana Zagreb (TDZ), koja posluje u sklopu rovinjske Adris grupe, u prošloj je godini povećana za 3,45 posto, na 60,93 milijuna kuna, uz rast prihoda za 28 posto, na 336,6 milijuna kuna.

Prema podacima iz financijskog izvješća, koje prenosi Zagrebačka burza, TDZ je u prošloj godini prodajom u zemlji ostvario prihod u iznosu od 194,9 milijuna kuna, što je za gotovo 15 posto manje u odnosu na 2003. godinu. Istodobno su prihodi od prodaje u inozemstvu povećani za 0,3 posto, na 6,6 milijuna kuna.

Najveće se povećanje - sa 17,21 milijuna kuna na 125,2 milijuna kuna bilježi kod izvanrednih prihoda TDZ-a.

Prošlogodišnji rashodi TDZ-a povećani su u odnosu na 2003. godinu za 37 posto, na 260,34 milijuna kuna. Pritom su najviše porasli kamate i ostali financijski rashodi - s 37 tisuća kuna na gotovo 39 milijuna kuna, kao i izvanredni rashodi - sa 16,09 milijuna kuna, na više od 75 milijuna kuna.

Operativni troškovi TDZ-a lani su smanjeni u odnosu na 2003. godinu, no, kako se napominje u pojašnjenju Uprave, "s obzirom da proizvodnja cigareta nije bila u društvu za čitavog promatranog razdoblja nije moguće niti uspoređivati troškove predhodnog i promatranog razdoblja".

Naime, do kraja listopada prošle godine TDZ je proizvodila i prodavala cigarete vlastite robne marke te dorađivala robne marke Adris grupe. Od 1. studenog, pak, odlukom Skupštine TDZ-a radnici i proizvodnja objedinjuje se u okviru duhanskog dijela Adris grupe, odnosno u okviru tvrtke TDR d.o.o.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙