FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC odbacio pritužbe na prikazivanje mjuzikla "Jerry Springer"

LONDON, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - BBC je u srijedu ocijenio dapritužbe rekordnih 63.000 gledatelja, koji su smatrali da britanskajavna televizija zbog bogohulnog sadržaja nije trebala prikazatimjuzikl "Jerry Springer - The Opera", nisu opravdane.
LONDON, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - BBC je u srijedu ocijenio da pritužbe rekordnih 63.000 gledatelja, koji su smatrali da britanska javna televizija zbog bogohulnog sadržaja nije trebala prikazati mjuzikl "Jerry Springer - The Opera", nisu opravdane.

Odbor za pritužbe na program (GPCC), tijelo BBC-a zaduženo za preispitivanje pritužbi, u srijedu je presudio da u siječnju emitiran show u kojem se izgovara 3000 psovki, a Isus se prikazuje kako nosi pelene, nije prekršio načela BBC-a.

"U svim pitanjima izvanredan umjetnički značaj programa prevladao je nad povrijeđenošću nekih gledatelja, te je emitiranje tog programa bilo opravdano", ocijenio je odbor za pritužbe.

"Jerry Springer - The Opera", mjuzikl temeljen na Springerovom televizijskom talk-showu, prikazuje se već nekoliko godina na londonskim pozornicima i dobio je brojne kazališne nagrade i pohvale kritike. No odluka da se mjuzikl prikaže u cijelosti na televiziji izazvala je buru gnjeva kršćanskih skupina koje tvrde da je show uvredljiv i bogohulan. U mjuziklu se prikazuju Isus, Marija i Bog kao gosti Springerove emisije.

Premda je 2.200 ljudi poslalo poruke potpore, 55.000 gledatelja preplavilo je BBC pritužbama prije prikazivanja showa, a još osam tisuća nakon njega. Nezadovoljni gledatelji su i prosvjedovali oko londonske zgrade BBC-a i telefonski zvali i uznemiravali članove uprave u njihovim domovima.

Jedna od skupina, "Christian Insitute", pokrenula je i sudsku parnicu protiv BBC-a . "Mi još uvijek smatramo da je BBC prekršio vlastiti statut diskriminiranjem kršćana tako što se kršćanstvo ismijavalo na način na koji se ne bi ismijavale druge vjere", rekao je agenciji Reuters Mike Judge, glasnogovornik te kršćanske skupine.

Mjuzikl su napisali britanski kompozitor Richard Thomas i komičar Stewart Lee, a sam Jerry Springer je izjavio da mu se show sviđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙