FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelorusija: Policija rastjerala prosvjednike koji su tražili Lukašenkovu ostavku

MINSK, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Gotovo 300 osoba prosvjedovalo jeu petak pred zgradom predsjedništva u Minsku tražeći ostavkuautoritarnog bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, a nakonodređenog vremena prosvjednike je rastjerala policija, izvijestili suu petak službeni izvori.
MINSK, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Gotovo 300 osoba prosvjedovalo je u petak pred zgradom predsjedništva u Minsku tražeći ostavku autoritarnog bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, a nakon određenog vremena prosvjednike je rastjerala policija, izvijestili su u petak službeni izvori.

"Sloboda političkim zatvorenicima" i "Lukašenko, odlazi!", moglo se pročitati na transparentima što su ih isticali prosvjednici zajedno sa zastavama EU-a i balonima u narančastoj, boji ukrajinske "revolucije" koja je krajem 2004. na vlast u toj zemlji dovela prozapadnjački orijentiranu oporbu.

Sjedište predsjedništva opkolile su potom specijalne policijske snage koje su ubrzo rastjerale prosvjednike. Desetak ih je uhićeno.

"Revolucija samo što nije počela. Učinit ćemo sve što možemo kako bi se predstojeći izbori 2006. održali bez sudjelovanja ovog diktatora", rekao je novinarima jedan od organizatora prosvjeda i bivši zastupnik Andrej Klimov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙