FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 24. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 24. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SISAK - Istražni sudac Županijskog suda u Sisku danas je trostrukom petrinjskom ubojici Vlastimiru Kihaliću (37), koji je 21. ožujka hitcima iz pištolja ubio suprugu Željku Kihalić i njezine dvije prijateljice Vesnu Mokrović i Nadu Kušan, odredio pritvor od 30 dana, izvijestio je predsjednik Županijskog suda Danko Kovač. Protiv Kihalića je otvoren i istražni postupak za počinjeno kažnjivo djelo teških ubojstava. Kihalić se u istrazi brani šutnjom, iako je kad se dragovoljno predao u Policijskoj postaji 21. ožujka navečer, priznao da je počinio tri ubojstva i po izjavama odgovornih u sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi, izrazio žaljenje zbog počinnjenih zločina.

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader poslao je danas uskrsnu čestitku građanima Republike Hrvatske, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću. "Pred nama je Uskrs, blagdan u kojem se razvilo i učvrstilo kršćanstvo, dan koji nas vjerom u ljepotu života poziva da s nadom u bolju budućnost zakoračimo iz naše sadašnjosti. Poziva nas da zajedno gradimo Hrvatsku, čvrstu u uvjerenju i želji obrane nacionalnih interesa, i stvaranju boljitka svih naših građana. Svim vjernicima, u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, želim sretan i radostan Uskrs", navodi u uskrsnoj čestitci hrvatskim građanima premijer Ivo Sanader.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva izvjestilo je kako je svih 18 uzoraka reprodukcijskog biljnog materijala koji su analizirani na prisustvo genetski modificiranih organizama (GMO) ocijenjeni od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao negativni, odnosno ne sadrže GMO niti su u istima pronađeni DNA elementi karakteristični za GMO-e. Riječ je o 15 uzoraka sjemena hibridnog kukuruza i 3 uzorka sjemena soje BC Instituta iz Zagreba, Lee Magren (uvoznik Sjemenarna Zagreb), KWS (uvoznik KWS Sjeme Zagreb, proizvođač Kutjevački podrum), Monsanto (uvoznik Monsanto Zagreb), Pioneer (uvoznik Pioneer sjeme Zagreb, dorađivač Pioneer Hi-Bred proizvodnja Osijek), Poljoprivredni institut Osijek i Syngenta (uvoznik RWA Raiffeisen agro Zagreb).

prekooceanskih zemalja.

VINKOVCI - Vinkovački Klub Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja pozvao je danas "hrvatske branitelje, posebice oboljele od PTSP-a, da vrate bilo legalno bilo ilegalno oružje". Akciju vraćanja oružja vinkovačka će udruga početi najprije među svojim članovima. Vinkovački klub je u priopćenju podupro "izjavu ministrice Jadranke Kosor da je nelogično istodobno imati status hrvatskog ratnog vojnog invalida Domovinskog rata oboljelog od PTSP-a i dozvolu za držanje i nošenje oružja". U priopćenju, koje je potpisao predsjednik Kluba Dragomir Čelebić, upozorava se da se hrvatsko društvo treba jače zauzeti za hrvatske ratne vojne invalide i druge stradalnike Domovinskog rata.

SPLIT - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu danas je ponovno, za dva mjeseca, produljilo pritvor optuženicima u tzv. slučaju Lora od kojih su četvorica u pritvoru od rujna, dok su ostali u bijegu. Potpredsjednica splitskog Županijskog suda, ujedno članica Vijeća, Marica Šćepanović rekla je kako je Vijeće ocijenilo da nije došlo ni do kakvih promjena u odnosu na postojeće pritvorske osnove, posebno s obzirom na to da je pritvor odredio Vrhovni sud, te je, zbog teških okolnosti kaznenog djela za koje ih se pravomoćno tereti, optuženicima produljilo pritvor.

SPLIT - Zastupnica optužbe na suđenju rođacima Ivanu (42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić, Darija Mrduljaš Prvan u danas iznesenoj završnoj riječi zatražila je od sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu primjerenu kaznu za počinitelje u skladu sa zakonskim odredbama koje predviđaju dugotrajnu zatvorsku kaznu. Novinari koji zbog malodobnosti žrtve ne mogu pratiti suđenje od predsjednika Vijeća za mladež suca Zorana Matulovića doznali su kako je zamjenica županijske državne odvjetnice ustrajala u svim točkama optužnice tražeći "primjerenu kaznu za počinitelje gnusnog zločina počinjenog 3. ožujka 2002., u skladu sa zakonskim odredbama".

ZAGREB - Centar za praktičnu robotiku, koji će pridonijeti razvoju i unaprjeđenju tehničkog odgoja te popularizaciji znanosti i tehnike, otvoren je danas pri zagrebačkoj Željezničko-tehničkoj školi. Centar je otvorio ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac istaknuvši kako je privilegija za jednu državu kada otvara takav centar. Osvrnuo se na izraelska iskustva u gospodarenju znanstvenim izumima, primijetivši kako Izraelci ne prodaju znanstvene patente već samo njihovo korištenje. Odgovarajući na upit zašto takvi centri nemaju podršku gospodarstva, Primorac je rekao kako su to tragovi socijalizma koje treba razbijati.

ZAGREB - Književnik Slobodan Novak večeras je u Društvu hrvatskih književnika predstavio svoj najnoviji roman "Pristajanje", kojeg je objavila naklada "Ljevak" a uredila Nives Tomašević. "Ne želim da me se poštuje kao živu ikonu i da me hvale iz političkih razloga kako govori moj kolumnist (Miljenko Jergović)", izjavio je Slobodan Novak, dodavši kako je ovo njegov prvi nastup u prigodi predstavljanja vlastitog djela. Novak je izrazio nezadovoljstvo što pojedini pisci ratuju zbog nepoćudnih u književnosti umjesto da se bore za njezine estetske vrijednosti. Na aluzije svog kolumniste da je malo napisao, Novak ističe kako pisanje srećom nije normirano i kako nikada nije jurio za nagradama ni priznanjima smatra da ako je pisac napisao barem jedno dobro djelo zauvijek ostaje piscem.

ZAGREB - Tvrtka VIPnet od sutra svojim korisnicima nudi novu tarifu "0", bez mjesečne pretplate i uz mogućnost mobilnog telefoniranja unutar VIP mreže za 1 kunu po minuti razgovora, izvijestili su iz te tvrtke. Cijena razgovora prema drugim mrežama (mobilnoj T-Mobile i fiksnoj) u novoj je tarifi 2,90 kuna po minuti (u vremenu od 7 do 19 sati) te 1,90 kuna (od 19 do 7 sati). Sve cijene su sa PDV-om, a osim toga korisnici nove tarife mogu i besplatno telefonirati prema svom VIP.friends broju. VIP tarifu "0" moguće je aktivirati u razdoblju od 25. ožujka do 6. svibnja ove godine uz potpisivanje pretplatničkog ugovora na 12 mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙