FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND osudio prijetnje Petra Čarića novinaru Mikuličiću

RIJEKA, 22. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo danas jepriopćilo kako osuđuje jučer izrečene prijetnje bivšeg načelnikariječke Financijske policije novinaru "Novoga lista" Ici Mikuličiću.
RIJEKA, 22. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo danas je priopćilo kako osuđuje jučer izrečene prijetnje bivšeg načelnika riječke Financijske policije novinaru "Novoga lista" Ici Mikuličiću.

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik HND-a Dragutin Lučić Luce te Vijeće HND-a za Primorsko-goransku županiju i ogranak HND-a u "Novom listu", navodi se da je riječ o još jednom napadu na novinarsku profesiju.

Naime, kako danas piše "Novi list", novinar "crne kronike" tih novina Mikuličić zatražio je od Petra Čarića telefonski komentar navodnih dokumenata koje je novinar dobio na uvid, i u kojima se tvrdi da je Čarić bio tajni vlasnik 20 posto opatijskog Casina Rosalia u vrijeme dok je bio čelnik riječke Financijske policije, a da se taj udio u vlasništvu Casina službeno tada vodio na ime Mladena Matijevića, čelnika opatijske turističke agencije "Larus".

U današnjem "Novom listu" također se navodi kako je Čarić novinaru Mikuličiću rekao da je to napad na njega osobno te da će novinar "odgovarati - i to ne za klevetu na sudu, ne u medijima, već njemu osobno za dvije, tri ili deset godina" te da "mu se ukloni s puta kad ga vidi".

Reagirajući na taj napis u "Novom listu", HND u priopćenju tvrdi kako je Čarić ponuđenu mogućnost da iznese svoju istinu iskoristio da otvoreno fizički prijeti.

Također HND je zatražio da na tu prijetnju reagiraju pravosudna tijela, da osiguraju punu zaštitu novinaru "Novog lista" Ici Mikuličiću te da primjereno kazne "onoga tko necivilizirano prijeti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙