FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 22. ožujka

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak 22. ožujka.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak 22. ožujka.

ZAGREB - Konstitutivna sjednica Mješovite komisije Baden-Wuerttemberga i Hrvatske održat će se u Zagrebu pod predsjedanjem državnog ministra europskih poslova njemačke savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg Ulricha Muellera i državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Bakote. U sklopu svog boravka u Zagrebu Mueller će se susresti i s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Damirom Polančecom. Mješovita komisija bavit će se suradnjom na području europskih integracija, gospodarstva i zaštite okoliša, kulture i umjetnosti, jezika i školstva, šumarstva i poljoprivrede, unutarnje sigurnosti te pravosuđa. Konferencija za novinare u MVP-u u 14,30 sati.

BRUXELLES - Šefovi država ili vlada 25 zemalja članica EU-a okupit će se u utorak i srijedu na proljetnom summitu koji je tradicionalno posvećen gospodarskim pitanjima.

U utorak uoči summita, u Meiseu kod Bruxellesa sastat će se čelnici Europske pučke stranke, krovne organizacije europskih demokršćanskih i narodnjačkih stranaka, koja ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu. Na tom sastanku sudjelovat će premijeri deset članica EU-a, a pridružit će im se i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso. Kao posebni gosti na sastanku sudjeluju hrvatski premijer Ivo Sanader, turski Tayyip Erdogan, srpski Vojislav Koštunica te zamjenik ukrajinskog premijera Roman Bezsmertnij. Iz EPP-a se doznaje da će predsjednik te organizacije Wilfried Martens staviti Hrvatsku na dnevni red sastanka.

BRUXELLES - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana sastat će se sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom kako bi razgovarali o odnosima EU i Srbije, posebno o njezinom napretku u ispunjavanju obveza prema EU, o suradnji s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, te o stanju na Kosovu.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

LJUBLJANA - U dvodnevni posjet Sloveniji dolazi general John Reith, zamjenik zapovjednika snaga NATO-saveza za Europu.

ALŽIR - Summit arapskih država u nazočnosti glavnog tajnika UN-a Kofija Annana.

Sastanak je prije svega namijenjen raspravama o mirovnom procesu na Bliskom istoku, stanju u Iraku te političkim reformama u arapskom svijetu.

BUENOS AIRES - Posjet američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda.

PEKING - Sjevernokorejski premijer Pak Pong Ju u posjetu Kini.

ISLAMABAD - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u posjetu Pakistanu. Prema najavama, sastat će se s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom i premijerom Shaukatom Azizom. Središnje teme razgovora bit će bilateralna i regionalna pitanja, a razgovarat će i o suradnji u borbi protiv terorizma.

ALŽIR - U Alžiru počinje dvodnevni sastanak na vrhu Arapske lige. Prema najavama, summit će se baviti mirovnim procesom na Bliskom istoku, stanjem u Iraku i političkim reformama u arapskome svijetu, a govorit će se i o jordanskome prijedlogu poboljšanja odnosa s Izraelom. Među najavljenim je sudionicima i galvni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan.

- Svjetski dan voda.

Dežurni urednici:

noć: Branka Radman

prijepodne: Domagoj Janković

poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

večer: Srđan Baković

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

email: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙