FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat.

SPLIT - Hrvatske autoceste (HAC) potpisale su s domaćim građevinskim konzorcijem danas u Splitu Ugovor o građenju dijela autoceste, od Dugopolja do Ploča ukupne duljine 97 kilometara, na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik. Na javnom natječaju za tri poddionice između Splita odnosno Dugopolja i Ploča najpovoljniju ponudu dala je poslovna udruga domaćih tvrtki u kojoj su Konstruktor inženjering, Viadukt, Hidroelektra Niskogradnja, Ceste Varaždin, Zagorje Tehnobeton, Strabag Zagreb, Osijek Koteks i Ingra, sa ukupnom cijenom od 4,99 milijardi kuna.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom na kavu", kako vjeruje da će Hrvatska još u prvoj polovici ove godine početi pregovore o ulasku u EU, ali i istaknuo da početak pregovora isključivo ovisi o Hrvatskoj te njezinoj uvjerljivosti i dosljednosti u ispunjavanju preuzetih obveza. Pojasnio je da takvu procjenu temelji na razgovorima s predstavnicima EU. Upitan misli li da će Hrvatska još ove godine ispuniti i posljednji preostali uvjet, uhititi Antu Gotovinu, Mesić je odgovorio da će to biti vrlo teško, s obzirom na informacije iz institucija koje se bave traganjem za odbjeglim generalom, a po kojima, naglasio je, Gotovina nije u Hrvatskoj.

PETRINJA - U Petrinji su danas popodne hitcima iz vatrenog oružja na tri mjesta ubijene tri žene srednjih godina, a muškarac za kojega se sumnja da je počinio ubojstva večeras se predao u petrinjsku Policijsku postaju i nad njim se provodi kriminalistička obradba, priopćio je večeras glasnogovornik i načelnik Ureda načelnika sisačko-moslavačke Policijske uprave Zvonko Smernić. Jedna od ubijenih žena bila je, kako osnovano sumnja policija po dosadašnjim podatcima, njegova supruga, a sada se utvrđuju moguće veze počinitelja s ostalim dvjema ubijenim ženama.

ZAGREB - Maloprodajne cijene motornih benzina ovaj se tjedan neće mijenjati, dok će dizelska goriva poskupiti od 1,2 posto do 2,2 posto, izvijestili su danas iz hrvatske naftne kompanije Ine. Najviše će, za 2,2 posto, poskupiti Eurodizel i od sutra će se prodavati po cijeni od 6,88 kuna po litri. Dizel će stajati 6,60 kuna, a plavi dizel 3,91 kunu po litri. Cijena litre lož ulja prelazi granicu od 4 kune i od sutra je njegova maloprodajna cijena 4,04 kune po litri.

VUKOVAR - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković izjavio je danas u Vukovaru kako su programi koje je Ministarstvo pokrenulo u poljoprivredi prošle godine u ovoj godini počeli davati prve rezultate. Napomenuo je da se u siječnju 2005. izvoz povećao čak 40 posto u usporedbi s istim razdobljem 2004. te je rekao kako je plan Ministarstva "da 2005. pokrivenost uvoza izvozom bude 70 posto naspram 51 posto 2004.". Čobanković je poručio kako se hrvatski poljoprivrednici ne moraju plašiti EU-a jer, kako je ustvrdio, "Hrvatska prve rezerve u poljoprivredi ima na vlastitu tržištu".

SISAK - Povjereništva Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskog saveza metalaca u sisačkoj Valjaonici cijevi danas su odlučila da će 24. ožujka organizirati prosvjedni skup pred glavnim ulazom u tvornicu i pred Vladinom zgradom u Zagrebu jer Vlada do 15. ožujka nije donijela odluku o sudbini poduzeća, njegovih 1620 radnika i 220 radnika Remont Capraga, priopćio je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Mato Somić. Željezarini sindikati zatražili su "da Vlada donese odluku o izdavanju državnog jamstva za obrtni kapital, plaće i ulaganja u Valjaonicu cijevi".

ŽUPANJA - Odlukom Nadzornog odbora županjske "Sladorane", tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, na mjesto dosadašnjeg predsjednika Uprave Marinka Paukovića imenovana je dosadašnja izvršna direktorica za financije u "Sladorani" Milica Pervan. Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Krešimir Filipović rekao je kako je dosadašnji predsjednik Uprave "Sladorane" Marinko Pauković sam zatražio da ga Nadzorni odbor razriješi te dužnosti jer se smatra moralno odgovornim što 'Sladorana' zbog vlastita propusta nije podnijela zahtjev za dodjelu uvoznih kvota sirova šećera po Uredbi o dodjeli poljoprivredno-prehrambrenih kvota za 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙